Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

2012. június 28-tól megváltozott az indiai vízumszerzés menete

2012.07.12. 12:09 - Pere Viki

Címkék: vízum utazás india

Ezt is megértük... nem kell többet kézzel tölteni a vízumigénylő lapokat, hiszen 2012. június 28-tól a követség csak online kitöltött űrlapon fogadja el a vízumigénylést. Igaz, eddig is volt lehetőség online űrlaptöltésre, de ha az ember nem akarta a bugyija színét is megadni, akkor inkább az offline verziót használta.

IndiaPass: Indiai vízum 2012

Én speciel egy ideje minden offline űrlapból tartok egy digitális, layerezhető verziót, melyben a kis családom tagjainak adatai a különböző layereken helyeztem el és persze van egy közös layerünk is, amin a megegyező adatainkat tárolom (pl. cím, utazás időpontja, stb.). Engem ettől a luxustól most megfosztottak ugyan, de legalább ezzel növelték azt az érzetemet, hogy ezentúl lesz értelme adatokat megadni, mert azok tényleg bekerülnek majd valamilyen lekérdezhető rendszerbe... ezúttal nem a plafonig pakolt aktákra célzok.


Más kérdés, hogy mi lesz azokkal, akiknek nem erőssége az angol nyelvtudás, hiszen a jelen rendszerben a kitöltendő űrlap csak angolul érhető el.


Nézzük kicsit közelebbről meg ezt az űrlapot! Először is az Indiai Nagykövetség honlapján értesülünk a változásról, miszerint többé nem fogadnak el kézzel kitöltött űrlapot, csupán az online rendszeren keresztül kitöltöttet.


Online vízumigénylő

IndiaPass: Indiai vízum 2012 Az 1. oldal. A képre kattintva olvasható méretben nyílik meg az űrlap másolata.

Az űrlap maga itt érkető el. Elsőként ki kell választanunk azt a követséget egy legördülő listából. ahol a vízumot igényelni szeretnénk. Alapesetben ez a budapesti lesz: HUNGARY-BUDAPEST-et válasszunk.


Miután ezt megtettük megkérnek bennünket egy előugró ablakon keresztül, hogy jegyezzük fel az ideiglenes sorszámunkat, melyet akkor használhatunk, ha félbe kívánjuk hagyni a 3 oldalas űrlap kitöltését. Ilyenkor e szám segítségével adatvesztés nélkül térhetünk vissza az űrlaphoz.

IndiaPass: Indiai vízum 2012 Ezt a szép lila számot kell feljegyezni.


Miután feljegyeztük az ideiglenes sorszámunkat, megkezdhetjük az űrlap kitöltését. A piros csillaggal jelölt kérdésekre kötelező választ adni (van néhány, ahova elfelejtettek csillagot rakni). Az alábbiakban felsorolom a kérdéseket magyarul, csak nagyvonalakban. Az oldalak alján a CONTINUE TO NEXT PAGE gombbal lapozhatunk a következő oldalra, vagy a TEMPORARY EXIT-tel félbeszakíthatjuk ideiglenesen a kitöltést.


A kitöltés során nem kell külön figyelnünk a kis- és nagybetűkre, hiszen a rendszer alapból nagybetűvel fog írni mindent. Továbbá ne lepődjünk meg, ha az ékezetes betűk eltűnnek. Csak az angol ABC betűit használhatjuk, ezért az ékezetes betűket ékezet nélkül rögzítsük (Pl.: Á helyett A).


Applicant Details - Kérelmező adatai


1. Vezetéknév, 2. Utónév, 3. Változtatott-e nevet valaha? Ha igen, meg kell adni a régit, 4. Nem (lehet transgender is - wow, ilyet sem láttam még hivatalos űrlapon), 5. Születési idő, 6. Születési hely - város, 7. Születési hely - ország, 8. Személyi igazolvány száma, 9. Vallás: legördülő menüből választható, vagy az OTHER lehetőséget választva meg kell adni egy másik vallást, vagy NA-t írnék, mivel nem vagyok vallásos. 10. Látható ismertetőjegyek, 11. Iskolai végzetség, 12. Állampolgárság, 13. Hogy szerezte állampolgárságát? Születés útján vagy honosítással, 14. Ha a második, mi volt az előző állampolgársága?


Passport Details - Útlevél adatai


1. Útlevélszám, 2. Kiadás helye, 3. Kiadás ideje, 4. Lejárat, 5. Van-e másik útlevele/igazolványa? 6. Ha igen, kiadó ország? 7. Száma, 8. Kiadás ideje, 9. Kiadás helye, 10. Milyen állampolgárság van bejegyezve benne?

IndiaPass: Indiai vízum 2012 A 2. oldal. A képre kattintva olvasható méretben nyílik meg az űrlap másolata.

Applicant's Address Details - Kérelmező címének adatai


1. Jelenlegi cím, 2. Város, 3. Megye, 4. Irányítószám, 5. Ország, 6. Telefonszám (nincs csillag, de kötelező vagy ez, vagy a mobil) 7. Mobilszám, 8. E-mail, 9. Állandó lakcím (ha ugyanaz, kipipálni), 10. Cím 1. sor, 11. Cím 2 sor, 12. Cím 3. sor.


Family Details - Család adatai


APA
1. Neve, 2. Állampolgársága, 3. Előző állampolgársága, 4. Születés helye- város, 5. Születés helye- ország.


ANYA
1. Neve, 2. Állampolgársága, 3. Előző állampolgársága, 4. Születés helye- város, 5. Születés helye- ország.


Kérelmező családi állapota


HÁZASTÁRS (ha az előző kérdésre un-married a válasz, természetesen nem kötelező kitölteni)
1. Neve, 2. Állampolgársága, 3. Előző állampolgársága, 4. Születés helye- város, 5. Születés helye- ország.


Apai, anyai nagyszülők voltak-e pakisztáni állampolgárok, vagy tartoztak-e pakisztáni fennhatóságú terület alá. Ha igen, részleteket kell megadni.


Profession/Occupation Details of Applicant - Kérelmező foglalkozásának adatai


1. Jelenlegi foglalkozás, 2. Munkáltató neve, 3. Pozíció, 4. Cím, 5. Telefonszám, 6. Előző foglalkozás, 7. Volt-e katonai, rendőrségi, biztonságtechnikai alkalmazott? (ha igen, részleteket kell megadni), 8. Szervezet, 9. Pozíció, 10. Rang, 11. Kiküldetés helye.

IndiaPass: Indiai vízum 2012 A 3. oldal. A képre kattintva olvasható méretben nyílik meg az űrlap másolata.


Details of Visa Sought - A kért vízum adatai


1. Vízum típusa, 2. Turista vízum esetében, meglátogatni kívánt helyek, 3. Vízum érvényességi ideje hónapban kifejezve, 4. Belépések száma, 5. A látogatás célja, 6. Az utazás várható időpontja, 7. Indiába érkezés helye.


Previous Visa/Currently Valid Visa Details - Előző/még érvényes vízum adatai


1. Volt-e már Indiában?, 2. Cím 1. sor, 3. Cím 2. sor, 4. Cím 3 .sor, 5. Meglátogatott indiai városok, 6. Előző v. még érvényes vízum sorszáma, 7. Típusa, 8. Kiadásának ideje, 9. Utasították-e valaha el az Indiába való belépéstől, vagy tartózkodásának meghosszabbításától? (válaszadásra nincs lehetőségünk... ha igen a következő mezőben adjunk részleteket), 10. Részletek.


Other Information - Egyéb információ


1. Az utóbbi 10 évben meglátogatott országok (anyám).


Reference - Referencia


INDIA (Egy hotel neve, címe, telefonszáma megfelel)
1. Referencia neve Indiában, 2. Címe 1. sor, 3. Címe 2. sor, 4. Telefonszáma.


MAGYARORSZÁG
1. Referencia neve Magyarországon, 2. Címe 1. sor, 3. Címe 2. sor, 4. Telefonszáma.


Upload Photo - Fotófeltöltés

IndiaPass: Indiai vízum 2012 A fotó méretei.

Az Upload Image gomb megnyomásával tölthetünk fel fényképet a vízumkérelemhez. Elvileg a fenti méreteknek megfelelő fényképre volna szükség. Ez a lépés ki is hagyható, így folytathatjuk utunkat az adatok ellenőrzésével.


Adatellenőrzés

IndiaPass: Indiai vízum 2012 Adatellenőrzés.

A következő oldalon az összes megadott válaszunkat láthatjuk újra. Ellenőrizzük azok helyességét. Ha hibát találunk a MODIFY/EDIT gomb megnyomásával lehetőségünk van javítani. Ha minden adat rendben van a VERIFIES AND CONTINUE gombbal léphetünk tovább. Gyakorlatilag ezzel elküldjük az illetékeseknek a kérelmünket.

IndiaPass: Indiai vízum 2012 A kérelem elküldve. Az ügyszámot jegyezzük fel.

A következő megjelenő ablakban megkapjuk az aktánk számát, illetve a PRINT FORM-ra klikkelve elérhetjük a fizikai valójában leadandó kitöltött űrlapunkat, melyet nyomtassunk ki, vagy mentsünk el későbbi nyomtatásra.

Végre egy rendezett űrlap. Még vonalkódok is vannak rajta... ez igen.

IndiaPass: Indiai vízum 2012 A kinyomtatott űrlapunk 1. oldala.

IndiaPass: Indiai vízum 2012 A kinyomtatott űrlapunk 2. oldala.

A vízumigénylés menete

A fenti űrlap kitöltése és kinyomtatása után számított második napon (azaz ha hétfőn töltöttük ki, akkor szerdán) mehetünk a követségre leadni a vízumigénylőt és befizetni a vízumdíjat, amely turista vízum esetében továbbra is 16.000 forint. Sajnos az online fizetést még nem tették elérhetővé.

Ügyfélfogadás: hétfő-csütörtök 10:00-12:00

További információért böngésszétek a hivatalos indiai vízumos oldalt (angolul). Amint további információhoz jutok, írok róla.

Forrás:
http://indianvisaonline.gov.in/visa/

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr94648257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ppapa 2012.07.12. 15:27:49

Hello

ez egy nagyon,nagyon jó dolog hogy leírtad az útmutatót biztosan sokan örülnek a segítségnek ! (én is )
További szép napot.

cyclon 2012.07.25. 17:53:50

Szia Viki,
nem tudod, hogy az a követelmény megmaradt-e, hogy fel kell mutatni X dollárt a vízumhoz? Mi most megyünk augusztusban, de a követség honlapján semmi ilyet nem találtam, csak a fórumokban mindenfelé a neten.... És a követség persze nem veszi fel a telefont.
Köszi előre is,
Frida

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.07.25. 19:45:25

@cyclon: Szerintem megmaradt. 30 USD/nap. Kb 4 óra múlva érkeznek a vendégeink és kifaggatom őket (ha magukhoz tértek) a részletekről.

cyclon 2012.07.25. 21:53:57

Köszi előre is!!! Jövő héten igényelnénk és jó lenne előre tudni mire készüljünk.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.07.25. 22:06:54

@cyclon: A legrosszabbra természetesen ;-) Igyekszem válaszolni.

horygabi 2012.09.09. 10:42:57

Nagyon köszönöm a segítséget. Tényleg nem egyszerű a kijutás, de talán nem is lehetetlen.

A fényképet be is vihetem, vagy feltétlenül fel kell itthon töltenem?
Intézhetem-e a családtagok vízumát, vagy személyesen kell jönniük?
A turista vízum mennyi idő alatt készül el?

dikoka 2012.09.20. 10:40:37

Sziasztok, tudja valaki hogy milyen igazolást fogadnak el a vízum ügyintézésnél a pénz igazolására? Csak eredeti banki igazolást / ez 1800 Ft / vagy esetleg amit én kinyomtatok online? Előre is köszönöm a választ.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.09.20. 11:42:32

@Pere Viki: Igen, kell a 30 USD/nap méghozzá bankszámlakivonaton bemutatva.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.09.20. 11:53:25

@horygabi: Elvileg nem kötelező feltölteni, a rendszer anélkül is elfogadja az igénylőlapot. Kaptam azonban már olyan információt is, hogy a fotó méretét tényleg be kell tartani.

Eddig akikkel kommunikáltam ezzel kapcsolatban, mindannyian bementek a követségre végül. Régen intézhetted másét is, most nem tudom. Ha kiderül, szóljatok és megírjuk!

Nem érdemes húzni az időt, hiszen a kitöltéstől számítva is 2 nap, mire mehetsz a követségre. Onnan pedig minimum 3 míg elkészül a vízum.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.09.20. 12:00:19

@dikoka: Ha rajtam múlna, én biztosan nem fogadnám el az online változatot :-) Mi mindig pecsétes, aláírt, bankos papírt vittünk.

Ha megtudod a pontos szabályokat, kérlek jelezd, hogy megírhassuk! Köszi.

Joe Smith 2013.01.05. 16:28:34

Valaki el tudná magyarázni nekem, hogy mi is ez a 30dollár/nap??? és hogy tényleg elég e ha kinyomtatok egy banki számlakivonatot vagy ki kell kérnem? köszönöm

Ppapa 2013.01.06. 09:54:25

@Joe Smith: Hello
Régebben volt, hogy kértek számlakivonatot, mi októberben voltunk és nem kértek már ilyet.
A követségen viszont elég sokan vannak de rugalmasan kezelték a dolgokat,
Nem a belépéstől számítják a Vízumot ! ! hanem a kiadás -tól .
a többszöri ki- be lépés is ugyan annyiba kerül csak kérni kell.

Hova tovább 2013.01.14. 18:13:11

Én ma felhívtam a követséget és azt mondták, hogy kell a banki igazolás, napi 30 dollárnyi összegről. Amúgy nincs benne az online regisztrációnál kötelezően beadandók listáján. Még jó, hogy van róla tapasztalatom és megkérdeztem, nem ott derült ki. Nem jó a számlakivonat, a bankban kell kérni egy oylat, hogy itt és itt vezeti XY a számláját és ennyi pénz van rajta. 1000 forintért adták tavaly. Idén nem tudom, mennyi lett.
A fényképet elfogadják, ha igazolványkép, de ha most csináltat valaki, jobb az új méret: 5x5 cm. Fehér háttér, színes fotó!!!
Indiába kijutni nem olcsó. És ott is sokszor leveszik a turistát. Ez egy ilyen hely.

Csengere Vonge 2013.12.10. 10:26:11

Sziasztok!

Ket kerdesem lenne az uggyel kapcsolatba:

Szukseges-e a vizum megszerzesehez repulojegy amivel elhagyom az Indiat(outgoing flight ticket)?

Nekem a felesegem Amerikai es szeretnem tudni, hogy el tudjuk-e intezni az O vizum kerelmet is a Magyar Indiai Nagykovetsegen, az itt fent emlitett proceduraval?
Elore is koszonom!
Namaste

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2013.12.10. 11:26:23

@Csengere Vonge:
Szia!

Amennyiben van a feleségednek magyar tartózkodási engedélye, akkor intézhető, a vízumdíjon felül 2800 Ft befizetésével. Ezen kívül az ügyintézés ideje is hosszabb pár nappal, mert elvileg felveszik a kapcsolatot a feleséged amerikai címéhez legközelebbi, azaz az illetékes indiai követséggel.

Üdv,
Viki


süti beállítások módosítása