Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Titkosszolgálati jelentés a dzsungelből

2012.10.12. 08:00 - dondiridongo

Címkék: utazás india túra dzsungel kiránydulás

N es L ügynök régóta hárította a természet hívó szavát, de eljött az idő, amikor menni kellett. Hosszú (egy délutános) felkészülés, a vonatkozó szakirodalom gondos (egyáltalán nem) tanulmányozása alapozta meg a kalandot. 

IndiaPass: Dzsungeltúra

 N ügynök és L ügynök akcióban

A felszerelés az álabbi lista szerint állt össze:

  • Két függőágy
  • Lepedők alváshoz, fólia eső ellen
  • Horgászfelszerelés
  • Lámpák
  • Hangszóró, akkumulátoros erősítővel, mert zene nélkül mit ér az ügynök...
  • Alumínium serpenyők
  • Csali a halaknak (parotha tészta)
  • Kerozin
  • Vész esetére instant tészta. Csirkés.

IndiaPass: Dzsungeltúra
X-akta

IndiaPass: Dzsungeltúra Beszerzés

Útközben a bevetési terület felé főhőseink megálltak némi vizet es szezámolajat vásárolni. A bázistól 50 km-re érték el a gépjárművel megközelíthető út végét. Gondosan elrejtették a motorokat egy falusi iskola háta mögé. A tanár azóta is imába foglalja a nevüket, mert egy pillanat alatt rebbentették szét a gyerekek kínkeservesen összekanalazott figyelmét. A tanulók elhaló váttizjornémagen mondatai voltak a civilizált élet utolsó foszlányai.

IndiaPass: Dzsungeltúra A rejtekhely, avagy az iskola udvara.

Minden apró részletre kiterjedő előkészületeiknek hála fogalmuk sem volt, merre kell menni. Néhány banánföld, csirkeól és drótkerítés megmászása után jobbnak látták egyszerűbb út keresését a dzsungel felé. A csirkeólak mellett elhaladva lelkükben váratlan vihar támadt. Az akcióterv szerint csak azt a táplálékot vehették magukhoz, amit a természet adott nekik. Hosszasan vizsgáltak a természet bőkezűsége es a csirkék közötti kapcsolatot, de végül maradtak az eredeti tervnél es további boldog életet kívántak a tollas pörkölthúsoknak.

IndiaPass: Dzsungeltúra Bevetési terület.

Az elefánt rezervátum bejárata mellett egy ösvény vezet a Neyyar folyó völgyéhez. A törvény szerint csak hivatalos túravezetővel lehet belepni a rezervátumba. Számtalan állat él ott, valamint fűszer- és gyógynövénytermesztő törzsekből sincs hiány. A Neyyar gátnál lévő krokodil rezervátumban henyélő hüllők szerelmének gyümölcseit is a Neyyar folyóba hajigálják vissza a gondozók jobb híján, kígyó mindenhol van, a vadon elő elefántok (rossz nyelvek szerint a tigrisek is) a folyóhoz járnak inni, így az unalom nem veszélyeztette a dzsungel vándorait.

IndiaPass: Dzsungeltúra Fel! Támadunk!

Az őrök figyelmét kijátszva a titkosszolgálati munkatársak es kollégák akadály nélkül haladtak céljuk felé. L ügynök hátizsákjában lapuló, kétszemélyes függőágyak rendre beakadtak a növényzetbe es csak egy bizonyos jelszóra utasították vissza az ágak marasztalását (hogyak****anyád).

IndiaPass: Dzsungeltúra Beakad

Terv szerint érték el a folyó azon kanyarulatát, ahol remek hely kínálkozott az éjszaka eltöltésére. Elkelt egy fazonigazítás a táborhelyen, végre alkalom nyílt a kókuszkaszaboló kések használatára.

IndiaPass: Dzsungeltúra Partraszállás

IndiaPass: Dzsungeltúra Alkalmazkodás

Még füstölgött a Siemens-Martin féle, hétszer hajtott penge éle, ügynökeink már lázasan kötözték függőágyaikat a fákra. A kék fólia esővédelme keleti kényelmet ígért zord időjárás esetén is.

IndiaPass: Dzsungeltúra Partonszállás

IndiaPass: Dzsungeltúra Ágyazás

IndiaPass: Dzsungeltúra Főhadiszállás

Mit nekik korgó gyomor, testük termikus stabilitását a Maslow piramis csúcsára helyezve óvatosan (kiabálva, szökdécselve, rohanva), minden feltűnést kerülve a hűs habokba merültek.

IndiaPass: Dzsungeltúra Annyira szép volt a táj, már csak Végvári Tamás hangja hiányzott...

IndiaPass: Dzsungeltúra ... míg meg nem zavartuk szerény vizibalettünkel. Dzsungel ez kérem, vagy mi, vagy a tigris :-)

Ezt az állapotot órákig fenntartották, a küldetés fedőneve: "Te Nathan, szerinted van itt krokodil?" volt. A képrögzítési eljárásokban rejtőző tartalékok kihasználásával és a villanófény varázslatos erejével képeket készítettek a következő akcióban használatos álútleveleikhez.

IndiaPass: Dzsungeltúra Agent N

IndiaPass: Dzsungeltúra Agent L

A fent látható képek elkészítési módja: az alany rázza a fejét, mint az állat, Lumiere testvérünk pedig a vaku használatával, magas zársebesség mellett csinál idiótát a másikból. Upsz, ez államtitok volt... most meg kell halnotok!

Eljött az evés ideje. Pontosabban a vadászaté. Na jó. Horgászaté. N ügynök vállalta feladatot, hiszen a Man szigeten kapott kiképzést. L ügynök a fagyűjtésben, tűzrakásban es vízforralásban járt élen.

IndiaPass: Dzsungeltúra Fish and chips rendel!

IndiaPass: Dzsungeltúra Nyugaton a helyzet változatlan.

Alig kellett másfél órát várni es máris horogra akadt az első (nevetségesen elhanyagolható méretű, de legalább nem egysejtű) hal. Gondos előkészületeik dacára hiba csúszott a gépezetbe. Otthon maradtak a (ki sem készített) fűszerek. Fűszerek nélkül a kis hal még kisebb. Az ügynökök is emberek, meg hátha arany a hal a koszos pólója alatt, így hát könnyes búcsút vettek (menj már, menj mááár) a zsákmánytól. A kiképzési terv egy másik fejezetére átlapozva vígan lakmároztak az olajban megsütött, korábban csalinak használt parotha tésztából.

IndiaPass: Dzsungeltúra Márpedig ez kereken 20 centi!

IndiaPass: Dzsungeltúra Merkértünk egy nagykezű jetit, hogy engedje el a halat... a 20 centist.

Vészesen közelgett az éjszaka. Baljós árnyak és ijesztő hangok követték (dehogy is, még szúnyog sem volt) a lemenő nap fényét. A tábortűznél hosszasan beszélgettek (es felzabálták az instant tésztát) majd álomra hajtották fejüket.

IndiaPass: Dzsungeltúra Monsieur Suchard hegeszti a Wellington bélszint. Dupla zöld körettel.

IndiaPass: Dzsungeltúra Az alkotó pihen, gépet nem is hoztunk.

IndiaPass: Dzsungeltúra Szoba kilátással.

A felkelő nap fénye már sehol sem volt, amikor felkeltek. Szépen átaludták az éjszakát, nem történt semmi érdekes (azt hiszem... inkább remélem). A reggel a hátizsákok átkutatásával kezdődött. Igen, meglettek a széttaposott labanc kalapra emlékeztető kekszek is. A horgászbot tovább aludhatta álmát, kezdetét vette a "Te Nathan, tegnap sem volt krokodil, ma miért lenne?" akció.

IndiaPass: Dzsungeltúra A víz alatt is minden ellenőrzés alatt van.

IndiaPass: Dzsungeltúra Víz felett is...

A délután közeledtével elérkezett a fájó búcsú ideje. A dzsungel hírnöke is meg akarta ölelni őket, de ügynökök nem barátkoznak. Az egyik nejlonszatyruk alatt talált skorpiót inkább felkérték a távozásra.

IndiaPass: Dzsungeltúra Nixont küldték tárgyalni.

Ökológiai lábnyomukat gondosan zsákba téve megindultak hát a fények (es teli hűtőszekrények) felé. Az út a szokásos volt. N ügynöknek kifogyott a benzin a motorjából, majd a segítőkész indiai falubeliek addig rángatták szerencsétlen Chetakot, hogy letörték a fékkart. Egy alapjárati fúvóka pucolással később meg kiégett a tompított. Aztán a távolsági is. Szép és szoros barátságot kötve az esti, indiai forgalommal, élményekkel megrakodva vésték fel vérrel és verítékkel a jegyzetfüzetük következő lapjára: Legközelebb mélyebbre megyünk!

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr104833725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baphomet 2012.10.12. 10:19:43

Ilyeneket még, még!


süti beállítások módosítása