Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Két önjelölt Bear Grylls a dzsungelben - Elindultak...

2012.09.22. 09:26 - Pere Viki

Címkék: utazás india túra dzsungel kiránydulás

Elindultak. Laci és angol barátja Nathan éppen most hajtottak el a ház elől, hogy megcélozzák a közeli dzsungelt, ahol a következő két napot fogják tölteni. Ha engem kérdeztek szimplán elmebetegek! :-)

IndiaPass: Dzsungeltúra

A két Bear Grylls

Már egy pár hónapja mindenféle agyament ötlettel bombáznak bennünket, mint például hogy speedboattal átmennek a Maldív szigetekre, vagy Sri Lankára... csak 600-800 km egy apró hajócskán, ami ráadásul fedetlen, mindezt a nyílt tengeren előadva. Így örülhetünk, hogy ezúttal csak egy kis hátizsákos kirándulást terveztek.

2-3 napja már komoly szervezkedés folyik, listákat írtak, hogy mire lesz szükségük a nagy dzsungelben :-) Kedvenc listaelemem - mint feleségnek, és anyának - az ellenszérum volt, amely végül törlésre került. Úgyse tudnák, hogy mi marta, csípte, rúgta meg őket.

IndiaPass: Dzsungeltúra Mindkettőnek van ilyen nagykése. Csak nehogy egymást sértsék meg vele a végén.

Vittek pecabotot, amit még a balatoni nagymamámtól hoztunk. Laci életében nem pecázott, Nathan gyerekkorában sokat. Remélem, ha véletlenül fognak valamit, azért keresnek egy bennszülöttet, akitől megkérdezik, hogy nem a fubu indiai tesóját sikerült-e horogra akasztani mondjuk.

Ami számomra még aggasztóbb, hogy ott fognak aludni a dzsungelben. Vittek 2 függőágyat, ami fekhelyül szolgál majd a két megfáradt Bear Grylls számára. Én azért összeszarnám magam, ha az alábbi ott élő állatok valamelyike befeküdne mellém éjjel, nem beszélve a bogarakról, szúnyogokról. Ja és ha otthon a házban olykor 15 centis pókok vannak, akkor mekkorák lehetnek a dzsungelben???

IndiaPass: Dzsungeltúra Mocsári macska. Forrás: Wikipedia IndiaPass: Dzsungeltúra Indiai bölény. Forrás: Wikipedia
IndiaPass: Dzsungeltúra Nilgiri vadkecske. Forrás: Wikipedia IndiaPass: Dzsungeltúra Nilgiri langur. Forrás: Wikipedia
IndiaPass: Dzsungeltúra Ajakos medve. Forrás: Wikipedia

Bizonyos interneten fellelhető cikkek szerint könnyen láthatunk kobrát és viperát is a környéken... remek. Gondolom ezek az oldalak elkerülték a fiúk figyelmét.

Na mindegy, nem idegesítem magam, biztos jó buli lesz. Alapból túlélőtúrát terveztek Laciék, úgy hogy azt eszik majd, amit találnak, fognak. Ebben azért csaltak egy kicsit, mert van náluk paradicsomos bab konzerv (csak azért, mert kell maga a doboz valamire... na persze), illetve Nathan táskájából előugrott reggel még egy kis instant tésztás leves a biztonság kedvéért.

IndiaPass: Dzsungeltúra Instant leves és fémnek álcázott műanyag evőeszköz.

A felszerelést sem aprózták el. Van náluk két kókuszvágó nagykés, hangszóró zenehallgatáshoz, walkie talkie, kerozin, egy nagy takarófólia, ha esne az eső (reggel esett kicsit), meg még ki tudja mi minden, amivel teletömtek 2 óriási hátizsákot.

IndiaPass: Dzsungeltúra Jojó elmondta Lacinak, hogy a Bear Gryllstől tanulta, hogy a fólián összegyűlt esővizet meg szabad inni.

IndiaPass: Dzsungeltúra A kész csomagok

Az általános figyelmeztetésekkel ellentétben (amelyeket a nemzeti parkok szórólapjain olvashatunk pl.) a fiúk ruházata nem éppen ilyen típusú túrázásra való. Az említett kiadvány például túrabakancsot és piócabiztos zoknit ajánl (ez utóbbi alatt gondolom magas szárú zoknira gondolnak).

IndiaPass: Dzsungeltúra Mindkettő titokzoknit vett fel...

Slusszpoénként Nathan még indulás előtt az I will Survive című dalt énekelgette.

IndiaPass: Dzsungeltúra Jojó könnyes búcsút vett apukájától

IndiaPass: Dzsungeltúra És már útra is keltek a fiúk.

Jelentkezünk a részletekkel... Figyeljétek a Facebook oldalunkat, mert Laci oda tud feltölteni majd képeket... vagy majd az ajakos medve tölt fel nekünk valamit :-)

Sziasztok!

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr874795320

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Titkosszolgálati jelentés a dzsungelből 2012.10.12. 08:16:25

N es L ügynök régóta hárította a természet hívó szavát, de eljött az idő, amikor menni kellett. Hosszú (egy délutános) felkészülés, a vonatkozó szakirodalom gondos (egyáltalán nem) tanulmányozása alapozta meg a kalandot.   N ügynök...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Javorka (törölt) 2012.09.22. 10:11:07

Az ajakos medve eleg jofejnek latszik. Ha megdobaljak a zacskos levessel nem lesz baj. :)

Tigris nem jar arra?

Ppapa 2012.09.25. 19:13:59

Ahogy olvastam szerencsésen vissza is érkeztek !

Gratulálok a merészségükhöz. Biztos jó buli volt

freelander1 2012.09.30. 11:12:56

"Van náluk két kókuszvágó nagykés, hangszóró zenehallgatáshoz"
Erőltetem az agyam, de nem emlékszem egy estre sem, amikor Bear Grylls hangszórót vitt volna magával. Ez lehet, hogy hiba volt részéről, mert a "Lehet egy kérdéssel több?" óta Egry Jánostól tudjuk, hogy a hangszóró mindenkinek, minden helyzetben hasznos lehet.


süti beállítások módosítása