Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Oscart nekem a legidétlenebb bajuszért!

2012.09.18. 09:50 - dondiridongo

Címkék: film utazás india filmforgatás Bollywood

Megint hívtak telefonon. Castingra kéne menni. Menjünk, mi bajunk lehet abból.

IndiaPass: Filmforgatás

Isteni a sofőröm

Vasárnap (ehh... kimarad a wakeboard) várt már a rendező, a rendezőasszisztens, a gyártásvezető és ki tudja hány ember még. Hümmögtek, mosolyogtak és a végén kibökték, hogy megkapom a szerepet, csak... Csak? Csak le kell vágnom a szakállamat. A bajusz marad. Anyám. Ez komoly? - kérdeztem. Igen, a film a '20-30-as években játszódik, akkor nem volt divat a szakáll Indiában (most sem az...)

A film címe: Celluloid (a film hivatalos Facebbok oldala). A történet az első malayalam film, az 1928-ban forgatott és 1930-ban bemutatott Vigathakumaran című némafilm megszületéséről szól. Én a külföldi operatőrt alakítom a moziban.

IndiaPass: Filmforgatás Egy kép az eredeti filmből

A forgatás

IndiaPass: Filmforgatás Jó minőségű digitális technikát használtak

Külön felhívták a figyelmemet arra, hogy a forgatásra már nem mehetek motorral. Nem illik. Küldenek sofőrt, aki reggel 8 helyett 9-re már itt is volt értem.

IndiaPass: Filmforgatás Camera! Rolling. Sound! Rolling. Clap! Action!

Mivel láttam már néhány indiai filmforgatást, nem lepett meg a hihetetlen tömeg a forgatás helyszínén. Itt mindenre van ember. Külön kolléga tartja a napernyőt, külön felelőse van az ivóvíznek és sminkesből is legalább hatot számoltam meg.

IndiaPass: Filmforgatás Az én kamerám és az övék.

IndiaPass: Filmforgatás Nem vagyok itt konfekcióméret... de megoldják ezt is.

Reggel kilenckor megkaptam a sminket, az idióta frizurámat és a hosszú nadrág/kord ing kombót. Mivel az első két jelenetben a korabeli kamerát tekertem egy fekete lepel alá bújva, eléggé értelmetlennek tartottam a sminkeseknél töltött időt. Később a főhőssel - akit a mollywoodi szupersztár, Prithviraj alakít - volt közös jelenetem, ott már kellett a hátranyalt haj, de ne szaladjunk előre.

IndiaPass: Filmforgatás Lord Krishna inkarnálódik éppen.

IndiaPass: Filmforgatás Istenekből nem volt hiány. Tiszta Nicolas Cage :-)

Szerepem szerint filmet forgattam egy mitológiai történetről. (avagy tekertem egy kart egy fadobozon, fekete takaró alatt, hosszúnadrágban a tűző napon). Később már kibújhattam a lepel alól és instruálhattam a saját stábomat. Minden egyes leállásnál pedig a kamerámat javítottam, mivel egy "utángyártott" '30-as évek beli DEBRI cinematograph volt az eszközöm, meglehetősen hányaveti módon összerakva.

IndiaPass: Filmforgatás Az időgép kötélvégen.

A későbbiekben megjelent egy 80 éves Austin, mint kellék. Vicces, volt ahogy ecsettel és matt fekete festékkel tupírozták az öreg vasat a forgatás előtti utolsó percekben. Kis hazánkban ezért eltörték volna a díszletes kezét. De ez itt India, szerencsére.

IndiaPass: Filmforgatás Elinduláshoz és megálláshoz is elkélt a segítség.

Ebédszünetben szokásos Dél-indiai ételeket szolgálnak fel, aztán 20 perc pihenő (mindenki ott alszik, ahol elnyomja az álom)

IndiaPass: Filmforgatás Fő a tea.

A nagyjelenet

Ebéd után következett a nagyjelenetem a főhőssel. Mindenkivel fotózkodtam (a viccesebb figurák voltak előnyben) de a mester valahogy kimaradt. Később néztem utána, ki ez a srác. Hát... Nem kispályás. Vagy háromosztálynyi iskolás lány kísérte figyelemmel a közös jelenetünk felvételét, mikor Pritviraj (nekem csak Zsolt, könnyebb megjegyezni és kimondani is) kiintegetett nekik az asztal mögül. Sikítottak a lányok, mint egy Ákos koncerten. Kézmozdulat, sikítás, kézmozdulat, sikítás. Zsolti jól elvolt. Bezzeg, ha tudnák a csajok, hogy nekem megvan a mobilszáma :-)

Felvettük a dialógusunkat, majd kisebb szünet következett ismét, mivel két jelenet között a műszak felzabálta az asztalunkon levő díszletet és újra kellet főzni/sütni/szedni/gyártani azt.

IndiaPass: Filmforgatás Ő azért több időt töltött a sminkben, mint én.

IndiaPass: Filmforgatás Kollégák.

Este hat körül végeztünk. Sok élménnyel, új kapcsolattal és még több további közös munka ígéretével huppantam be a sofőr mellé, aki hazavitt.

Végezetül néhány kép az IndaFotón:



További kulisszatitkokra számíthattok a jövőben is!

 

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr534785354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Javorka (törölt) 2012.09.18. 19:55:48

Ezzel a bajusszal es hajjal mar csak egy arnyalatnyi a kulonbseg kozted es a tobbi szinesz kozott. :D

Nem is ertem miert vettek ennyire indiaira a figurat. Gondolom a karakter angol lehet, de az angolok sosem neztek igy ki... szerintem. Inkabb szokitett haj, kackias bajusz es tropusi ruha. :)

BigPi 2012.09.19. 11:12:18

Gondolom az ottani közönségnek jobban bejön egy "fehér indiai", mint egy idegen arcú angol.
Bár a motor elhagyását nem értem:(.

freelander1 2012.09.20. 07:24:21

Hát esküszöm kiköpött Freddy Mercury-t csináltak belőled :))))
Az ilyen happeningeket meghirdetik valahol, vagy ismeretségi alapon megy?

dondiridongo · http://karmageddon.blog.hu 2012.09.20. 12:47:32

@Javorka: Azt mondjak, engem (indiai) filmvaszonra teremtett az Isten. ;) Aranylag magas vagyok, nem torekeny es feher. Nameg a kek szemem. December kornyekere mar kashmirira fogok barnulni, marciusban pedig siman el tudok majd vegyulni Bombayban...

dondiridongo · http://karmageddon.blog.hu 2012.09.20. 12:48:55

@BigPi: Igen. Nobol szeretik csak a hofeheret ;)

dondiridongo · http://karmageddon.blog.hu 2012.09.20. 12:50:13

@freelander1: ismeretsegi alapon megy. altalaban telefonon hivnak

Javorka (törölt) 2012.09.20. 17:56:09

Te leszel India Franco Nero-ja! :D

katrinafromhu 2012.09.20. 20:19:20

Gratulálok! Alighanem, filmtörténeti kuriózum lettél. Igencsak te lehetsz az első magyar szereplő egy indiai filmben. Egy okkal több, hogy szeressem az indiai filmeket.


süti beállítások módosítása