Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Indiai konyha - Kerala fish fry

2011.10.12. 10:19 - Pere Viki

Címkék: konyha étel india

Az egyik kedvenc ételünket készítjük most el veletek, a keralai sült halat.

 

Kerala fish fry

Az úgy történt, hogy ugye a szomszéd még mindig a kertünkben tartja a robogóját... ahogy az várható volt. Hazafelé menet megköszöntük a pár napja tőle ajándékba kapott halacskákat, mire újra hozzánk vágott egy kisebb mennyiséget. Rendes tőle. Még akkor is, ha nyilván fillérekbe kerül a hal, de azért ez nagyon durva, hogy a fehérnek ajándékba adnak bármit.

 

Tudni érdemes továbbá, hogy Laci otthon rá se néz a halra. A halászlé gondolatától is felfordul a gyomra... bezzeg nekem... hú de ennék egy jó halászlevet. Na, ez a pali úgy belezi a kis halakat, mintha ezt csinálta volna egész életében. Én azt hiszem ehhez még nem nőttem fel :-) A kerek lapos halnál azért tartottunk némi konzíliumot, hogy akkor ennek hol is kezdődik a feje, mit is kezdjünk vele.

 

Amikor először készítettük ezt a halat, akkor csupán a szomszéd útmutatása szerint cselekedtünk, miszerint megpucolás után (ők a fejét is rajtahagyják...) csiliporral, kurkumával és sóval kell bekenni és kókuszolajban kisütni. Most egy kicsit utánanéztem az Interneten is és így került még hozzá egy két dolog. Lássuk tehát a receptet:

 

HOZZÁVALÓK

 

Hal (kis méretűek)

2 ek kasmíri csili

½ ek kurkuma

½ tk feketebors

5 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

4-5 currylevél

2-3 ek víz

Kókuszolaj a sütéshez

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A hozzávalókat (a hal és az olaj kivételével) darálóban összepépesítjük, majd a megtisztított halat bekenjük a masszával és fél órát állni hagyjuk (hűtőben egy éjszakát is pihentethetjük). A pihenés után kókuszolajban jól megsütjük. Írhattam volna azt is, hogy jól sz@rrásütjük, mivel itt kajakra sz@rrá szokták sütni és úgy isteni. Továbbá, nagyon fontos, hogy olyan kókuszolajat használjunk, aminek tényleg kókuszillata van. Káposztából, répából és uborkából készült, dresszing nélküli salátával és hagymakarikákkal tálaljuk.

 

A hozzávalók Trancsír
Nem szemezünk A pác
Barátkozzatok Kókuszolaj
Összebarátkoztak Kicsit habzik

Így utólag talán a két fenti módszer ötvözése tűnik a legjobb megoldásnak, azaz pácolás után beleforgatni a száraz fűszerekbe...

 

Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e olyan bátor jelentkező az olvasók között, aki megpróbálja elkészíteni. Ha igen, kérek szépen feedbacket.

 

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr143296883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása