Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Még egy dobogós helyezés a Goldenblogon! :-)

2012.09.20. 09:35 - Pere Viki

Címkék: utazás india goldenblog

Tegnap rendezték a HVG éves versenyének, a Goldenblognak díjátadó ünnepségét, ahol a zsűri által felállított TOP10-es lista végleges sorrendjére derült fény. Mivel mind a közönségszavazás, mind a zsűri első tíz helyezettje között szerepelt az IndiaPass, ezért mi is kaptunk meghívót az eseményre.

goldenblog.jpg

Mivel repjegyet nem küldtek a meghívó mellé :-), ezért egy kedves barátunkat kértük meg, hogy képviseljen bennünket az A38-on rendezett nagy bulinak ígérkező díjátadón. Zoliék voltak már itt nálunk, és jönnek is nemsokára, úgyhogy úgy éreztük, ők megfelelően tudnak "képviselni" bennünket.

Maga a díjátadó otthoni idő szerint 20:00 órakor kezdődött (itt 23:30), ezért mi is fent maradtunk jó sokáig, várva Zoli, vagy a szervezők jelentésére. Ismerve a mezőnyt úgy gondoltam, hogy nyerni biztosan nem fogunk, de azért csak izgultam a végeredményt illetően.

Negyed 1-kor jött az SMS Zolitól, mely felfedte a nyertes kilétét (alább a lista), de többet nem árult el, úgyhogy vártam még ébren egy keveset a szervezők által ígért posztra a Goldenblog honlapján, amelyet hajnal 1-kor tettek közzé. De előbb lássuk kiknek a "kezében volt sorsunk".

A zsűri

On the Spot On the Spot: Cseke Eszter és S. Takács András műsorait a Spektrumon láthatjátok. A világ elképesztő helyeire csempésznek el bennünket nézőket.
Személyes világtörténet Személyes világtörténet: Belényi Dánielnek sem hiszem, hogy sok újdonságot lehetne mutatni a világból. Utazásaiból merített történeteiből nemrég könyvet adott ki Útikalauz modern nomádoknak címmel. Blogja tavaly szakmai győztesként távozott a Goldenblogról.
Egy nap a városban Egy nap a városban: A tavalyi közönségdíjas blog egyik szerzője Szűcs Ádám. Szerinte "a jó blog reakciót vált ki az olvasókból. Érdeklődést, tenni akarást, megosztást vagy akár csak hozzászólást. Van még néhány ismérve, de ezt az egyet sokan elfelejtik.". Hát mi sok interakcióban nem részesülünk az olvasókkal, úgyhogy erről nincs visszajelzés, de az érdeklődéseteket biztosan elnyertük.

A TOP10 mostmár sorrendben

Az élmezőny felét már ismerhetjük (a bemutatót így félig-meddig az előző posztból vettem át) a közönségszavazás TOP10-éből, a másik fele pedig új, érdekes tartalmakat ígér.

Panamericana Panamericana: 1 év Dél-Amerikában. Márton egyedül utazik, hiszen rutinos utazó, aki töltött már 1 évet Ázsiában is. Kalandjait és javaslatait az utókor számára könnyed stílusban veti képernyőre sok képpel és videókkal egyetemben.
360 fok bringa 360 fok bringa: Zita és Árpi nem ismeretlenek számunkra, hiszen márciusban vendégül láttuk őket pár nap erejéig. Blogjuk világ körüli nászútjukról szól, melyet két fekvőbringán haladva tesznek meg. Zitáék is ott voltak tavaly a zsűri által választott TOP10-ben és 3. helyen végeztek az idei közönségszavazáson.
IndiaPass IndiaPass: Ezek itt a dobogó alsó fokán mi volnánk :-)))) Nagy az öröm! Álljanak itt az On the Spot filmesei által rólunk írt sorok: "Bátor döntés egy magyar család részéről, hogy Indiába költözik... Az már csak a mi szerencsénk, hogy blogot is írnak életük kalandjáról. Hiteleset, egyedit, aprólékosat, ovitól a zöldségekig, tökéletesen lefedve egy magyar család indiai mindennapjait. Reméljük, sokáig bírják még :)"
Clandestino Clandestino: Béla ösztöndíjjal töltött fél évet Chilében és fél évet Mexikóban. A latin-amerikai országok helyzetének a migráció hatására történő változását kutatta. Az ott folytatott tanulmányairól és utazásairól szól a blog, mely sajnos többé nem frissül már, de könyvet készülnek kiadni az írásokból a közeljövőben.
Urbanista Urbanista: Az idei közönségdíj nyertese a budapesti fejlesztésekről, épületekről, érdekességekről szóló Urbanista ezúttal az 5. helyet kapta. Legújabb játékuk az ELMŰ-vel együtt szervezett Városkapcsoló, melyben érdekes posztokat várnak az elektromos áram megjelenéséről az utcán. Szerintem benevezünk :-)
Travellina Travellina: Éva azt vette a fejébe, hogy a világ összes országát bejárja. Na nem egyhuzamban, hanem ahogy jön. Az első története 1985-ből való. Jelenlegi mérlege 94/192. Az élménybeszámolók mellett hasznos tanácsokat is találunk az utazásainkra való felkészüléshez, illetve széleskörű gasztro rovata is van Travellina honlapján. Éva a közönségszavazáson is 6. helyet ért el.
tánc, zene, rum, Kuba tánc, zene, rum, Kuba: Kedvcsináló sztorizgatás Kubáról. Kár, hogy nem gyakran frissül új posztokkal, de mindegy kedvet azt kaptam így is :-)
ócska utazós ócska utazós: Ahogy neve is mutatja: utazós blog - főleg keleti-európai célpontokkal. Ugyan már régóta nem frissül a tartalom, de rengeteg élményről számol be a blog a múltból. Másokkal egyetemben arra én is kíváncsi lennék, hogy az írónak milyen averziói vannak a nagybetűkkel szemben :-).
Jöttszembe Jöttszembe: Alcím: mosolyban utazunk :-) Ahogy a név is sugallja, mindenről írnak, ami érdekes és szembejött velük az utcán a világ bármely pontján. Azt vallják, hogy igenis szerethető Budapest, Magyarország vagy éppen a világ. Hétfőnként 16 órakor a Radio Q 99.5 műsorán szóban is jelentkeznek.
Timelord Timelord: Apró szösszenetek a múltból képekkel illusztrálva. Nagyon érdekes. Szerintem Laci törzsolvasóvá fog válni, ha eddig nem volt az, mert imádja az ilyesmit.

Nagyon örülünk, hogy a közönségszavazásban elért második hely után a zsűri is értékesnek találta az IndiaPass tartalmát. Köszönjük szépen mindenkinek!

Zárójeles utóirat

A neten sok helyen olvasni elégedetlen véleményeket mind a szervezéssel, mind az eredményekkel kapcsolatban. Igen, a szervezés valóban hagy némi kívánnivalót maga után. Sokkal jobban is lehetne "futtatni" a versenyt, tényleg segítve a blogokat a több olvasóhoz való eljutásban. Ez nekünk sikerült, de aki a TOP10-en kívül végzett, annak nem sok pozitív "haszna" lehet az egészből.

Továbbá sokan nem tartják tisztességesnek, hogy olyan blogokkal kell versenyezni, amiket profik írnak, akiket az online média már amúgy is felkapott és folyamatosan népszerűsít. Bevallom őszintén, először én is értetlenül és kicsit csalódottan álltam a mi kategóriánk eredményéhez, de ez egy butaság volt részemről, hiszen egyrészt ez nem egy tehetségkutató, amatőr verseny, másrészt átgondolva a dolgot borzasztóan örülök, hogy egy vérprofival "állhatok" egy dobogón. Inkább érezzük ezt mi amatőrök megtiszteltetésnek, minthogy elégedetlenkedjünk... szerintem.

És végül gratulálunk minden nyertesnek, dobogósnak, sőt, minden indulónak, hiszen valaki számára biztosan értékes tartalmat hoz létre minden blogger!

Sziasztok!

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr954789561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zubreczki Dávid · http://instagram.com/zubreczkidavid 2012.09.20. 18:54:39

Gratulálok Nektek és várom szeretettel a nevezést - nagyon kíváncsi vagyok rá :)

zdyzs 2012.11.12. 19:47:57

Én is szívből gratulálok az előkelő helyezéshez. Reméljük mind többen megszeretik majd Indiát!!!

dyzs


süti beállítások módosítása