Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Folytatjuk...

2013.01.30. 08:00 - Pere Viki

Címkék: utazás india

Drága olvasók!

Nos, összeszedtem magam, hogy végre tudjak valami kis magyarázattal szolgálni az utóbbi két hónapos csöndre. Akik olvassák a Facebook oldalunkat, azok már értesülhettek a szomorú tényről, miszerint Jojó es én hazajöttünk, Laci meg maradt. Ezt a döntést több okkal is lehet magyarázni. Ennyi idő után talán képes vagyok egy szalonképesebb verziót előadni, mielőtt folytatnánk a blogolást. Mert folytatjuk :-)

Mi történt?

Szóval annyi történt, hogy Lacinak már elég régen felajánlottak egy állást, ami kicsit több mint 1000 km-re található az eddigi bázisunktól, félig Maharastrában, félig Goán. Sajnos azt nem lehetett megoldani, hogy mi is menjünk és Jojó ovi/sulija miatt nem is olyan egyszerű ugrálni az államok között. Más a nyelv, mások az emberek és nem tudom, hogy lehetséges-e arra találni rendes iskolát.

IndiaPass: Laci munkája

Laci munkája :-)

Emiatt és egyéb nézeteltérések miatt nem láttam más kiutat, mint hogy hazajöjjünk. Tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi magyarországi, sőt európai helyzet miatt nem egy jó döntés ez. Más szempontokból viszont szükségünk volt erre a lépésre.

Nem tartom alkalmasnak magam arra, hogy Indiában nőként egyedül éljek egy 6 éves szintén lány gyermekkel hónapokat. Lehet, hogy nem lenne semmi gond, de már maga az kihívást jelentene, hogy minden nap 60 km-t vezessek az indiai forgalomban az ovi miatt. Néha vicces, de hosszú távon nem külföldi nőnek való feladat. Laci áprilisban vagy májusban jön majd haza és akkor meglátjuk, hogy hogyan tovább

IndiaPass: Jojó hóembert épít Mi meg ezt műveljük itthon... Jojó hóembert épít.

Szeretném üzenni azoknak, akik nyíltan, vagy éppen sunyin bírálnak ezért, hogy lehet utánam csinálni és megmutatni, hogy milyen egyszerű egy ennyire más kultúrában, mint India boldogulni. Azt elhiszem, hogy otthonról, a kényelmes fotelból, a gép elől marha könnyű osztani az észt. De megélni már nem olyan szimpla feladat.

Azt hiszem, hogy a blogon soha nem panaszkodtam a nehézségek miatt, nem volt célom. Sőt inkább nagyban segített szebben látni a körülöttem lévő világot. Viszont voltak olyan emberek, akikkel megosztottam a problémáimat és sajnos van olyan köztük, aki most szuperül ellenem fordult. Neki üzenem, hogy lehet áskálódni, de mindhiába... Laci és én fogunk dönteni a jövőnk felől függetlenül rossz szándékú megjegyzésektől.

Viszont megtudtam azt is, hogy a szüleim és a rokonaim mennyire törődnek velem. Segítenek, támogatnak... nagyon köszönöm nekik! Az ő segítségükkel túl fogjuk élni ezt a nehéz időszakot, aztán valami majd csak lesz.

IndiaPass folytatás

Látom a statisztikákon, hogy nap mint nap várjátok a folytatást. Jól esik ám ez is. Jól esik, hogy értéket teremtettem, ami örömet okoz embereknek. Köszönöm a rengeteg olvasói levelet, ígérem, válaszolok most már rájuk, mert már lesz időm.

Rengeteg témám van talonban, melyekhez fényképek is vannak, úgyhogy felőlem folytathatjuk. Vasárnap jön is a folytatás egy rendhagyó riporttal.

Lacit is próbálom rávenni, hogy írjon majd nektek. Akár a munkájáról, akár arról, hogy milyen az élet Goán és Maharastrában. Továbbá vannak videók is, amiket pedig a YouTube csatornánkra fogok feltölteni. Vannak köztük például igen vicces darabok az első indiai utazásunkról. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lehet a római köményes szénsavas üdítő, ne felejts el feliratkozni az IndiaPassra a YouTube-on is!

Régen azt ígértem, hogy nem fogok reklámozni a blogon. Ezt most egy cseppet megszegem, hiszen nincs munkám, és nem is valószínű, hogy olyan hirtelen találok majd valamit. Ez most egy ilyen rossz helyzet.

Ezért aztán felajánlom segítségemet az Indiába utazóknak. Némi ügyintézési költségért intézek vonatjegyet, repülőjegyet, ha szüksége van valakinek segítségre ilyen témákban. Az indiai vízum sikeres megszerzésében is szívesen állok rendelkezésetekre. Továbbá tudom, hogy vannak olyan utazók, akik izgulósak ezért igény szerint vállalok "személyes felkészítést" az utazásra.

Akár még arra is sor kerülhet, hogy összehozzunk egy csoportot és együtt utazunk Indiába. Szóljatok, ha érdekesnek találjátok az ötletet. Ha volna néhány jelentkező, akkor szervezkedhetünk.

Most búcsúzom, és vasárnaptól újult erővel megyünk tovább!

Sziasztok!

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr935052234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mundr 2013.01.30. 13:21:07

"jelenlegi magyarországi, sőt európai helyzet miatt nem egy jó döntés ez."

Szerintem aki Indiában megállta a helyét, az itt is meg fogja, Európában. Csodálkoznék, ha Indiában jobb lenne a helyzet. Persze ők fejlődnek, de van honnan...

Ppapa 2013.01.30. 14:35:24

Hello Viki
a szomorú dolgokat probáld felejteni Mi nagyon szép emlékeket őrzünk rólatok

Ha bármiben tudunk segíteni keress nyugodtan...
Egy kis friss Bakony-i vagy Balaton - i levegőre vágytok Írjál Lányzónak sok sok szánkozást , hóember építést !
Jó egészséget mindenkinek.

Péter

sydneybeachgirl 2013.02.02. 04:06:53

én rendszeresen járok hetekre Indiába -Delhi mellé - egyedülálló nőként. És még úgy sem könnyű hogy mindenről gondoskodnak a számomra -sofőr hoz visz, férfi kollégáim testőrként kísérgetnek. Teljesen egyedül - pasi nélkül - ott semmit sem lehet elintézni és attól függően hogy hol vagy még veszélyes is lehet. Én megértem a döntésed.

zzssuu 2013.02.02. 10:04:12

Jó, hogy megvagytok.
Drukkolunk nektek!

baphomet 2013.02.03. 13:31:37

Szerintem meg rohadtul senkinek nincs köze ahhoz, hogy hogyan döntötök.

zdyzs 2013.02.04. 03:36:04

Viki!

Ne ez nem jó hír, szerintem nem jó ennyi időt külön tölteni. De teljesen megértem a döntésedet, India egészen szélsőséges módon a férfiaknak van kitalálva, ennél rosszabb valószínűleg csak a muzulmán országokban lehet, bár bizonyos perverz módon ott a nők szerintem nagyobb biztonságban vannak mint itt, lehet, hogy pont az elzártság miatt. A nehézségekről meg nekünk nem kell mesélni.

Ha valamilyen foglalásban, ügyintézésben segítségre van szükséged, vagy valaki pont Észak-Indiába (vagy Észak-Keletre) akar jönni, írj, szívesen segítek. A sok év alatt elég jelentős tudás halmozódott fel bennünk.

dyzs

speedeegonzalesz 2013.03.16. 23:00:40

Sziasztok!

Feleségemmel követjük a blogotokat Angliából.
Imádom követni a sztorikat és itteni indiai munkatársaimnak is mesélem a sztoritokat amit nagyon élveznek:-)

Sok, sok sikert és kitartást a folytatáshoz itt és az életben is!!!
sg


süti beállítások módosítása