Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

József Attila és a biryani - JÁTÉK

2012.07.27. 09:08 - Pere Viki

Címkék: utazás ünnep india

A cím némi magyarázatra szorul, ugye? :-) Nos, ünnepelünk, több dolgot is egyszerre.

IndiaPass: 50



50. bejegyzés

Először is, amit éppen olvasol, az az 50. bejegyzés az IndiaPass napra pontosan 15 hónapos fennállása óta.

Az elején nagyon nehezen ment, amíg nem volt bekötve az internet és a telefonomon megosztott GPRS kapcsolaton keresztül töltögettük fel a posztokat. Azóta azért egyszerűbb, bár a maximalizmusom miatt így is meglehetősen sokat dolgozom egy-egy bejegyzésen.

Soha nem gondoltuk volna, hogy ekkora lesz az érdeklődés az olvasók részéről. A statisztikák szerint az indulás óta 18190 felhasználó által 105253 oldalletöltés történt 85 országból.

JÁTÉK - 1000 lájk és a biryani

IndiaPass: 50

A Facebook oldalunkat is úgy tűnik, szívesen böngészitek. Eredetileg az volt a tervem, hogy ebben a posztban játékot hirdetek, mely az IndiaPass Facebook oldal 1000. lájkjának megszerzésekor lépne életbe. Gyorsabbak voltatok, hiszen per pillanat 1035-en szeretitek az említett oldalt, úgyhogy változott a terv. Mi legyen a cél? Végül is mindegy... MINDEGY... 1111 :-)

Ha a facebookos "rajongótábor" eléri az 1111 főt, kihelyezek ott egy posztot, melyet ha lájkoltok, esélyetek nyílik megnyerni kis ajándékunkat. Egészen pontosan egy biryani szett lesz az a kis ajándék, melyben minden egyes hozzávaló megtalálható az ízletes indiai rizsétel elkészítéséhez (nemsokára fényképen is láthatjátok majd, hogy miről is van szó). A poszt megjelenése után 72 órával Jojó kisorsolja a nyertest, akit Facebook üzenetben értesítünk majd, illetve a blogon megnevezzük őt (mert a FB nem engedi elvileg).

Szülinapom

IndiaPass: 50

Szóval József Attila :-) Hát 32 éves leszek én július 30-án. Ez lesz a 3. Indiában ünnepelt szülinapom, amit félig már meg is ünnepeltünk Nathan barátommal együtt. Újra kis statisztika: pont a szülinapomon lesz meg a 365. Indiában töltött napunk :-)

Új dizájn

A fentiek örömére, mint látjátok (legalábbis remélem, hogy látjátok) kicsit frissítettünk a blog megjelenésén. Magukat a posztokat hagytam ugyanolyan formában, ahogy a szemetek már megszokhatta, csak a környezet változott.

IndiaPass: 50 Remélem tetszik... nekem nagyon :-)

A fejléc alá navigációs menü került, melyen keresztül elérhetitek a mi bemutatkozónkat, melynek végére a jövőben össze szeretném gyűjteni a rólunk szóló egyéb cikkeket, bejegyzéseket is. A menün keresztül elérhetitek továbbá közvetlenül a Facebook oldalunkat, illetve utazási irodánk készülgető honlapját. A blogot a továbbiakban sem kívánom összeszpemelni önreklámmal, ha szükségetek van segítségre, úgyis megtaláltok. Azért persze hálásak vagyunk, ha ismerősnek ajánlotok.

Bekerült egy időjárásjelző kis widget, hogy átérezhessétek, hogy éppen mi mit érzünk a bőrünkön. Emiatt főleg télen fogunk majd csuklani gondolom :-)

Az oldalsávban további újdonságként szerepel egy képnézegető, mely az Indafotós oldalunkról mutatja a képeket, linkként szolgálva egyben az albumokhoz.

Kérlek benneteket, ha bármi nem olvasható, el van csúszva, nem működik, jelezzétek, mert ugyan teszteltem több böngészőben is, mégsem lehetek biztos abban, hogy mindenkinél jól működik.

IndiaPass: 50 Tőle pedig búcsúzunk. Azért örökítsük meg itt egy kép erejéig.

Köszönet

Végül szeretnénk megköszönni az érdeklődést, a figyelmet, amit a blog kap nap-mint nap. Mi továbbra is próbálunk beszámolni a velünk szembejövő érdekességekről. Ha kérdésetek van, szívesen válaszolunk, ha tudunk.

Köszönjük a rengeteg dicsérő-, köszönőlevelet, kommentet, ez az, ami életben tartja a lelkesedésünket a blog vezetéséhez. Köszönjük továbbá a megosztásokat is, hogy segítetek abban, hogy minél több emberhez eljusson az információ, hogy minél többen láthassák, milyen lehet egy magyar ember élete egy olyan távoli országban, mint India.

Sziasztok!

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr984681090

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1111 - And the winner is... 2012.08.28. 10:40:26

És eljött a várva várt pillanat, amikor megtudhatjátok, ki az a szerencsés, aki megnyeri a biryani szettet, hogy megörvendeztethesse magát és környezetét egy remek indiai vacsorával.  Sorsolás A játék, melyet az 50. posztunk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.07.27. 19:23:54

Szepseges lett az uj fej- es lablec, nekem nagyon tetszik.

tt_tt 2012.07.28. 22:48:19

Egyik malajziai barátom főzött már kétszer shrimp-pel, nagyon jó, ez az egyik kedvenc indiai ételem. Sajnos ritkán találkozunk :(

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.08.21. 08:39:51

@tt_tt: Malajziai biryani, hmmm jól hangzik. Nem csak az Indiát, de egész Ázsiát fel tudnám falni :-)

tt_tt 2012.08.22. 21:17:02

két héttel ezelőtt újra meglátogathattam Malajziát pár napra. Sokféle kaját ettem (főleg kínait) olyan helyeken amiket itthon messziről elkerülnék. A legjobb mégis a biryani volt az egyik indiai kifőzdében, egyszerűen felséges. Meg kell tanulnom ilyet főzni...

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.08.23. 07:37:06

@tt_tt: Biztos állati jó lehetett. Nagyon helyes, ki kell próbálni az olyan éttermeket, utcai árusokat, akikre legszívesebben rá se néznél. Sokan pont attól lesznek rosszul, hogy nem fogadják meg ezt a tanácsot... lesz erről poszt nemsokára, mert volt a témában mozgolódás nemrég.

A biryanival az a baj. hogy ha igazán autentikusan szeretnéd elkészíteni, az nagyon bonyolult és hosszú folyamat... de valamit valamiért, igaz? :-)

Lassan aktiválódik a "mindegy" játék a biryani szettért :-)

tt_tt 2012.08.23. 21:52:17

@Pere Viki: egyszer láttam hogy készül, és a barátom elvárása velem szemben az hogy innen már tudnom kell... nem merem neki megmondani, hogy fogalmam sincs. De tényleg nagyon jó, főleg ha raita is van mellé.
Én meg cserébe megtanítottam neki, hogy kell 5 perc alatt tiramisut csinálni, azóta azzal kápráztatja el a családját...

A biryani szetten rajta vagyok, lájk megvolt.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.08.25. 22:48:58

@tt_tt: És még nem tudod :-))) Az itt a gond, hogy neki tényleg egyszerű, hiszen az alapeljárásokat ismeri... mint nekünk egy rántást összedobni semmiség. Úgy vannak ők a maszaláikkal, meg a tadkával. Sebaj, 5-10 év és megtanuljuk :-)

Sok sikert a sorsoláson! :-) Jojó fogja kihúzni a nyertest majd hétfőn. Alig várja ám :-)


süti beállítások módosítása