Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Az ázsiai fülhigiénia és a fülgazmus

2012.09.11. 08:36 - Pere Viki

Címkék: utazás india otthon higiénia

A téma kicsit kényes, remélem nem lesz tamponreklám hatása :-). A fültisztításról szeretnék nektek mesélni ma. Furcsa szokásokról, furcsa szerkezetekről.

A nyugati világban a fülünket sokan fültisztító pálcikával próbáljuk tisztán tartani. Esetleg sós vizes sprayt használunk, szappannal mossuk fülünket. Ezek a technikák egytől-egyig sértik a fülünk belső békéjét, felborítva az egyensúlyt odabent. Sőt legrosszabb esetben át is szúrhatjuk a dobhártyánkat egy jó fültisztítóval. Normális esetben a fülzsír magától távozik (az álkapcsunk mozgásának segítségével), nem szabad bolygatni.

Én részemről - fittyet hányva az előzőkre - fültisztító-mániás vagyok. Laci sokszor piszkál is emiatt, de a függőség az függőség kérem. Ezért egyik nap a bazárból hazatérve egy kis ajándékkal lepett meg engem.

IndiaPass: Fültisztítás Indiai réz fültisztító.

Kicsi réz fültisztító szerszám :-). Azóta is a szekrény mélyén lapult, mert kicsit ijesztőnek találtam, de most volt alkalmunk kipróbálni. Jojó panaszkodott, hogy viszket a füle és a miután bekukkantottunk, jól megijedtünk, mert nem látszott a dobhártya, hanem egy szép dugó, amely csak arra várt, hogy üzembe helyezzük a rézbigyót.

Meglepően jó szolgálatot tett az eszköz, hiszen az ilyesmit otthon orvos szokta eltávolítani, ami egy gyereknek bizonyára kellemetlenebb, mintha a szülei otthoni környezetben teszik. Valami elképesztő mennyiségű fülzsírt tudtunk a kis rézkanállal kiemelni Jojó füléből. Már nem csodálkozunk, hogy miért nem fogadott szót esetleg :-)

Ázsiai fülhigiénia

Az eset kapcsán kis kutatást végeztem az interneten az ázsiai fülbirizgálási iparral kapcsolatban. Tőlünk egészen Japánig elképesztő kultúrája van mindennek.

Először is egy számomra nagyon érdekes tényre találtam a fülzsírral kapcsolatban. Genetikailag különbözik az európai (és afrikai) ember terméke az ázsiaiétól (és az indiánokétól). Na hogy nagyon ne menjünk bele a részletekbe, színre és konzisztenciára terjed ki a különbség. Talán ez lehet az oka annak, hogy itt a környező országokban micsoda hagyománnyal rendelkezik a fültisztítás.

India

Indiában apáról fiúra szállt a fültisztító mesterség. A szerencsésebbek a királyi család tagjait heti rendszerességgel kényeztethették tudományukkal. Nálunk én még nem találkoztam fültisztító szolgáltatást végző mesterrel az utcán, de India több pontján fellelhetőek a mai napig. A The Hindu című napilap cikkéből megtudhatjuk, hogy hiába tört be a fültisztító piacra a vattavégű pálcika, sokan a mai napig szívesen veszik igénybe a piros fejfedőt viselő pucolókat, akik az egyik legrégibb mesterséget végzik Delhi utcáin.

IndiaPass: Fültisztítás Indiai fültisztító mester. Forrás:Johnny Vagabond

A fémből készült különböző végű eszközök hű társai a mesternek, aki a tisztításon kívül olajjal ápolja a páciens fülét a tisztítás után. Johnny Vagabond (egy világutazó úr) blogján megosztotta velünk az élményt, milyen is volt a fültisztító mester kezei között.

Japán

Mimikaki. Így hívják az ő eszközüket, melyet az arra szakosodott szalonokban a kimonós hölgyek használnak a fülzsír eltávolítására, miközben a kuncsaft fejét az ölükbe hajtva ellazul. Mivel a fülben rengeteg az idegvégződés nem is csupán a higiéniáról szól a kezelés, hanem az idegvégződések stimulálásának élvezetéről. Sokan a szexuális örömhöz hasonlítják a fültisztítás élményét (eargasm - szabadfordításomban: fülgazmus).

Napjaink eszközei

A tradicionális eszközök után két kortárs fültisztító szettet mutatnék még nektek... elképesztő :-)

10 részes szett 30 dollárért. Még kis borotva is van benne. Forrás:My Ear Pick

IndiaPass: Fültisztítás Rendkívül ötletes LED világítással rendelkező kis eszköz 3 típosú véggel. Ilyen kell nekem :-) Forrás:Qoo10

Figyelem!

A fenti módszereket is elítélik az orvosok, így továbbra se használjunk semmiféle külső eszközt hallójáratunk tisztítására!

Remélem érdekesnek találtátok az imént olvasottakat :-)

Sziasztok!

Forrás:

 

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr424767873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarlanykairoban 2012.09.11. 19:50:58

Szoval azt mondod nem is kene tisztitani a fulunket, tisztul az magatol? Hat en kb. olyan vagyok mint te irtad: nem birok elni fultisztito nelkul es nem tudom, de nekem ez a higeniahoz tartozik. Itt Egyiptomban nem igen lattam hogy barkinel lett volna a furdoszobaban :) De akkor meg az indiaiak egesz jol legoldjak, nekem kisse vicces ez a fultisztitos bacsi az utcan...lattam mar cipopucolot, nah de fultisztitos bacsit?? Mindenesetre meg mindig jobb, mint itt csinaljak nehanyan.
Sosem ertettem, hogy egyes bolti eladok, mikrobuszsoforok, igenytelenebb ferfi embereknek miert van a kisujjan olyan hosszura megnove a korom, hogy csodalkozom hogy nem torik le ( mikozben a tobbi altalaban rendben rovidre le van vagva). Hat legutobb a baratnom felvilagositott errol, nah talald ki mire hasznaljak?! igen, fultisztitasra! no comment....

freelander1 2012.09.12. 08:08:46

@magyarlanykairoban: De nem is a fültisztítós bácsi a poén, hanem hogy minden ilyesmi mekkora attrakció! Ez a körben álló bámészkodó tömegen látszik. Akik még csak nem is kíváncsi turisták - gondolom.
A hosszú köröm effektus M.o.-on is működik, de itt többcélú svájci bicska jellege van. Csavarhúzónak, okostelefon-képernyő-böködőnek használják többek közt.
Az a 10 részes szett engem kicsit emlékeztet egy akciófilmre, amiben kipakolják belezéshez a kínzószerszámokat: kampót, hasítót, tépőt, vágót, kanalat...
A japán módszert el bírnám viselni, bár kizárt hogy asszonypajtás hajlandó lenne rá. Vagy ilyen helyre elengedni :))). Amúgy se vagyok az a fülpiszkálós típus. Ha nagyon muszáj, kiöblítem. Öööö na hagyjuk is talán...

magyarlanykairoban 2012.09.12. 11:12:24

vicces lehet ha meg mindenki korul is allja a bacsit amint epp dolgozik :D
hat nem tudom, en magyarorszagon persze lattam hosszu kormu lanyokat, de ferfiak? akik erre es eyeb mas celokra novesztik meg a kormuket? szerencsere ilyet en nem lattam, de itt ledobbentem, hogy csak a kissujjukon van borzaszto hosszu korom. szerintem a 10 reszes szettet masra hasznaljak csak fultisztitonak alcazzak, hogy ne keltsen feltunest :) amugy ha van meg mas erdekes szokas, ami nektek furcsa, meglepo volt, en szemely szerint szivesen olvasnek rola. de remelem a fulpiszkalos bacsinal nincs roszabb :)


süti beállítások módosítása