Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Hogyan tovább Delhiből?

2011.04.29. 23:36 - Pere Viki

Címkék: utazás india repülő vonat készülődés

Sokat filóztunk, hogy hova menjünk Indián belül. Az biztos volt, hogy Dél-India... De hát azért az sem kicsi, igaz? Először Chennai (Madras) környékében gondolkodtunk, hiszen ott van egy pár ismerősünk, a monszun is később jön. Ellenben óriási a város, ezáltal hangos, nagy a környezetszennyezés, nem beszélve arról, hogy a 2004-es cunami következtében India keleti partjánál is meghaltak pár ezren. Nyugaton, a másik oldalon viszont ott él Pávalány, akinek rengeteget köszönhetünk már a tavalyi út kapcsán is. Hát akkor irány a Kerala állam beli Kovalam.

 

A Delhitől légvonalban „csupán” 2245 km-re fekvő új otthonunkat kétfélképpen közelíthetjük meg. Vonattal vagy repülővel. Szeretjük az indiai vonatozást, tavaly vagy 3500 km-t tettünk meg vonattal kint. Olcsó is, végül is azt mondanám, hogy kényelmes is, állati jó a kaja. Ami per pillanat ellene szól, az a laza 50 óra, ami alatt megteszi a New Delhi Trivandrum között feszülő nem kis távolságot. Mindezért elkérnek 600 rúpiát/fő... ~2500 Ft. Itthon ennyiért, ha jól tudom a Balatonig nem mész el. Hármunknak 6150 Ft lenne (50%-os gyerekkedvezményt alkalmazva).

 

IndiGo

 

Nézzük a repülős megoldást. Indiában több helyi budget légitársaság is működik. A keresett időpontra a legjobb ajánlata az IndiGo Airlines-nak van. Vicces, mert nem közvetlen járat, de a járatszáma ugyanaz a két útnak, mert a repülő leszáll Kochiban, kiszáll, akinek ott van dolga, aztán megy tovább Trivandrumba. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy majd bemondják, hogy: „Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak!” - és már repülhetünk is tovább. Negatívuma annyi van, hogy Delhiben 4 órát fogunk várni éjjel, illetve a vonatjegyhez képest drága... hármunknak  12102 rúpia, azaz 49.000 Ft.

 

A repülő mellett döntöttünk – gyerekkel, egy csomó cuccal így elsőre egyszerűbb lesz. Az alábbi térképen látható a tervezett út. 

 


India nagyobb térképen való megjelenítése

A jegyvásárlás kálváriájáról egy következő bejegyzésben olvashattok.
 

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr652865778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borakriszosz 2011.05.06. 15:41:46

sziasztok. de jó! mi is utánatok megyünk szeptemberben, csak mi palolembe, mert van két kisgyerekünk 2.5 évesek és ott találtunk nekik egy jó kis óvodát. sőt ma megkaptuk a befogadónyilatkozatot is. Féléves vízumotok van, vagy hogy mentek ki? kiváncsi vagyok nagyon.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2011.05.06. 21:08:27

@borakriszosz: Szia! Na akkor nektek is van mit intézni... Mit fogtok kint csinálni? Miért pont oda? A vízum ügy még képlékeny... szinte biztos, hogy nem 6 hónaposat fogunk igényelni, hiszen legalább 1 évet jó volna maradni. Főleg, hogy 6 hónap múlva kezdene elmúlni a monszun.

borakriszosz 2011.05.07. 08:42:22

hahó. nem tudlak titeket sok jóról biztosítani, mert találkoztam a konzullal és nem egy igazán kedves ember. turista vízumból a maximum hat hónap és annál többet nem adnak. nekünk fura a helyzetünk, mert az ákos kisfiam asztmás és miatt megyünk a tengerhez, ezért lehet, hogy megkapja a 9 hónapos vízumot és akkor én is kísérőnek, és talán az ikertestvére is, de az apukájuk csak hat hónaposat kaphat. heteken át néhányszor körüljártuk a témát a kulturális attasséval, szóval készüljetek fel. nekünk az óvoda miatt jó lenne a kilenc hónapos vízum, de több hetes iratgyűjtés után kezdem reménytelennek érezni. szívesen mesélek még, csak most rohannom kell a gyerekekkel. mielőtt mentek vízumot intézni beszéljünk, elmondom mikre kell figyelni.
régen voltam palolemben, ami akkor egy kis tengerparti falu volt, szemben egy kókusszigettel, szóval csoda hely. mostanra állítólag már turistásabb lett, viszont nagyon aranyos és kedves óvodát találtunk arrafele.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2011.05.07. 08:58:36

@borakriszosz: A férjemmel nagyon kedves volt az új konzul. Miután vázolta a lehetőségeinket, amelyek között nem igazán szerepelt a turista visa, mi el is döntöttük, hogy nem szórakozunk ezzel. Főleg a két hónapos nemmehetszvisszaazországba miatt nem jó megoldás ez. Nagyon sok múlik azon, hogy mit tudsz felmutatni nekik, az biztos. Még várnunk kell az ügyintézéssel, mert ugyebár a 6 hónap, 1 év, vagy amennyire megadják, a vízum kiállításától számolódik és nem az országba belépéstől.

borakriszosz 2011.05.07. 19:58:03

@Pere Viki: majd meséljétek el mit mondtatok neki és hogyan sikerült meggyőzni, mert nekünk nem nagyon ment. bár lehet, hogy mit csináltunk valamit másként. azért egyszer jó lenne kint találkozni :))

zdyzs 2011.05.19. 16:33:43

@borakriszosz: Ha csak 6 hónap múlva jöttök, akkor várájtok meg a nyarat. Én hivatalból találkozni fogok a nagykövettel meg a konzullal, majd rákérdezek mit lehet tenni. Mennyit akartok kint maradni. privát - zspakozdy@gmail.com


süti beállítások módosítása