Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Indiai beutazási információk - Arrival Card

2012.01.31. 06:01 - Pere Viki

Címkék: vízum utazás india repülő készülődés

Valaki egyszer magyarázza már el nekem, hogy ezeket a "belépőkártyákat", vagy minek nevezzem, mi a fenéért egy (vagy több) több órás kimerítő repülőút befutójában kell a szerencsétlen csorgó nyálú, megmerevedett, zombi utasokkal kitöltetni! Ráadásul az ember nem feltétlenül van felkészülve a megfelelő adatokkal, ne adj Isten nem beszél angolul.

 


És nehogy azt higgyük, hogy ez ritkaság. Gondoljunk csak arra a rengeteg orosz vendégre, akikkel a szállodák szobáinak jó része meg van töltve. De a magyar idősebb generáció sem feltétlenül kommunikál angolul. Éppen ezért lesz most egy kis munkánk. Ugyan még nem saját utasok, hanem egy másik utazási iroda vendégei, de segítségre szorulnak.

Na de nem is erről akartam beszélni, hanem bemutatnám ezt az űrlapot, amit ki kell töltenünk Indiába való belépésünk előtt, illetve az azon szereplő szabályokat. Ezeknek a szabályoknak próbáltam kicsit utánanézni, ha nem volt egyértelmű számomra a leírás. Azonban felelősséget nem vállalok a leírtakért.

A kb. fél A4-es lap mindkét oldala nyomtatott. Az egyik oldalon csak információ szerepel, a másik oldal a kitöltendő.

Információs oldal

 


Először is fontos weboldalakat osztanak meg velünk... Halkan jegyzem meg, hogy ez leszállás előtt 2 órával sokat már nem segít rajtunk. Előtte viszont sok érdekes információt szerezhetünk, úgyhogy álljanak itt a linkek:

1. India Kormánya - Government of India - http://www.india.gov.in
2. Belügyminisztérium - Ministry of Home Affairs - http://www.mha.nic.in
3. Bevándorlási Hivatal - Bureau of Immigration - http://www.immigrationindia.nic.in
4. Repülőtéri Hatóság - Airport Authority of India - http://www.airportsindia.org.in
5. Jövedéki és Vámügyi Igazgatóság - Central Board of Excise and Customs - http://www.cbec.gov.in
6. Idegenforgalmi Minisztérium - Ministry of Tourism - http://www.incredibleindia.org, http://www.tourism.gov.in
7. Mezőgazdasági Minisztérium (növénykarantén) - Ministry of Agriculture - http://www.plantquarantineindia.org
8. Külföldi Indiai Ügyek Minisztériuma - Ministry of Overseas Indian Affairs - http://www.moia.gov.in
9. Polgári Légiközlekedési Biztonsági Iroda - Bureau of Civil Aviation Security - http://www.bcasindia.nic.in
10. Polgári Légiközlekedési Minisztérium - Ministry of Civil Aviation - http://www.moca.gov.in helyesen http://www.civilaviation.gov.in
11. Polgári Légiközlekedési Főigazgatóság - Directorate General of Civil Aviation - http://www.dgca.gov.in

Vicces, hogy magán a lapon az egyik site http:// előtaggal együtt a másik anélkül szerepel - OK ez már kimeríti a szőrszálhasogatás intézményét, de akkor is. Ja és az egyik megadott oldal (10-es) nem él :-)

Az oldalon három csoportba osztva szerepelnek az információk a továbbiakban.

A. Növények

Egyetlen pontocska, az érkező utasnak kötelező bejelentenie, amennyiben bármilyen növényt, vagy termesztéssel kapcsolatos dolgot hozott magával. A fentiekből ítélve karanténoztatás után lehet csak behozni ilyesmit.

Nekem mondjuk valahogyan csak van itthon saláta, meg paprikamagom sőt csírának való magok is :-)

B. Regisztráció

Mivel turista vízummal érkeztek, ezért ez a pont teljességgel figyelmen kívül hagyható. Akit mégis érdekel: ha 180 napnál tovább maradsz az országban, akkor regisztráltatnod kell magad, amivel tartózkodási engedélyhez jutsz.

C. Vám

Tilos behozni drogot, vadon élő állatokat és belőlük készített termékeket, kereskedelmi mennyiségű árukészlet, fegyvert és robbanóeszközöket.

Amit hozhatsz:
- 2 liter alkoholos ital (whisky/wine :-))
- 200 szál cigaretta vagy 50 szivar 250 g dohány
- Nem indiai valuta: 5.000 USD értékű bankjegy vagy 10.000 USD összértékű bankjegy és Travellers cheque stb.
- 18 év felett 1 db laptop
- mindennapi szükséges cuccok
- ékszer (normál mennyiségben)
- 8.000 Rs (~36.000 Ft) értékű ajándék

Rúpiát turistaként behozni és kivinni az országból tilos. Ha egyéb valutában több van nálunk, mint a megengedett, azt be kell jelenteni. Az alkohol és a cigaretta mennyiség gyermekekre nem vonatkozik.

A lap alján a használt rövidítésekre kapunk magyarázatot (nekem mondjuk még mindig sötét ez a PIO, OCI, NRI Bermuda háromszög):

PIO: Person of Indian Origin - Indiai származású személy más állampolgársággal
OCI: Overseas Citizen of India - Más állampolgársággal is rendelkező indiai személy (indiai állampolgárnak nem lehet másik állampolgársága is)
NRI: Non-Resident Indian - Hosszútávon külföldön tartózkodó indiai állampolgár
FRRO: Foreigners Regional Registration Officer - Külföldiek Regionális Regisztrációs Irodája
FRO: Foreigners Registration Officer - Külföldiek Regisztrációs Irodája

A ZŰRlap

 


Nyomtatott nagy betűkkel kitöltendő, minden négyzetbe 1 karaktert írva, illetve szóköznek 1 négyzetet üresen hagyva.

1. Név, ahogyan az útlevélben szerepel
2. Nem (male: férfi, female: nő). Kipipálni a megfelelőt
3. Állampolgárság
4. Születési idő (nap/hónap/év)
5. Ország, ahol a lakhelyünk van
6. NRI/PIO/OCI státusz: None-t pipálni
7. PIO/OCI Card no.: Üresen hagyni
8. Útlevélszám
9. Útlevél kiadásának dátuma (nap/hónap/év)
10. Járatszám
11. Honnan repülünk
12. Érkezés napja (nap/hónap/év)
13. Az utóbbi 6 napban meglátogatott országok
14. Indiai címünk. Interneten tessék kinézni egy szállodát, feljegyezni annak címét. Nem baj, ha sosem látjuk azt a helyet...
15. Telefonszám
16-18-ig Indiaiak által kitöltendő pontok
19. Vízum sorszáma
20. Vízum lejárta (nap/hónap/év)
21. Vízum tipusa: Tourist
22. Várható elutazás (nap/hónap/év)
23. A látogatás célja: Leisure/Holiday
Signature of Passanger-nél aláírni

Vámcetli

Található a kártya alján még egy kis kitöltendő perforált rész, mely a vámolással kapcsolatos kérdéseiket tartalmazza, és amelyet érkezéskor le kell adni a vámosnak oda kell adni. Mi nem adtuk senkinek még mindig megvan... ennyit erről, de azért érdemes figyelni, hogy mégis ki gyűjti ezeket a kis cetliket, melyen a következő kérdésekre kell felelnünk:

1. Teljes nevünk
2. Járatszám
3. Feladott csomagok száma
4. Kézipoggyászok száma
5. A vámolandó termékek összértéke: Legyen mondjuk nulla
6. Hoz-e magával bármilyen növényt, magot, gyümölcsöt, zöldséget, hagymát vagy egyéb termesztéshez szükséges eszközöket? Nem, még ha igen is... úgyse nézik meg.
7. Hoz-e magával bármilyen húst, húskészítményt, tejterméket, halat, díszhalat, baromfit, vagy baromfikészítményt? Nem. Azért remélem, egyetlen jövőbeli vendégünk sem hagyja elvenni a kedvét némi Téli szalámi, Gyulai kolbász és szalonna ajándékcsomagtól számunkra :-)
Aláírás

A viccet félretéve, az összes itt élő külföldi, ha jön vissza Indiába, mást sem hoz a bőröndjeiben, mint húst és sajtot. Próbáltam utánanézni, de egyszerűen nem találtam hivatalos szabályzást a húsipari termékek behozatalával kapcsolatban. Egy nem hivatalos oldalon (http://www.indiabaggagerules.com/) írják, hogy saját fogyasztásra lehet ételt hozni. Nem adtam fel és a feljebb említett vámos oldalon megtaláltam a faq-ban, hogy igen, lehet hozni kaját, csak nem haladhatja meg az egész csomag, beleértve minden cuccunkat a 12.000 rúpiát vámmentesen.

Végére is értünk a kis kártyánk elemzésének. Remélem, van akinek segít ez az infó egy kicsit.

Sziasztok!


Forrás: A fent említett weboldalak

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr954008425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2012.01.31. 15:13:39

A poszt nagyon érdekes. Igaz felesleges annak aki csak 1 hétre, vagy 2-re érkezik.
Az idősebb korosztály nem beszél angolul? Vigyék magukkal az unokát, és máris lovári nyelven mehet az ismerkedés, formanyomtatványok kitöltése.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.02.01. 05:53:01

@Lakásfelújító Feri: Kedves Feri!

Ez a poszt az előző folytatása akart lenni, ami azért készült, mert novemberben a barátaink majdnem vízum nélkül jöttek el. A repjegyvásárlásnál nem említették nekik, ők meg azt gondolták, hogy majd a reptéren lehet igényelni. Ezen felbuzdulva írtam meg ezt a bejegyzést.

El se hinnéd mennyien jönnek úgy Indiába, hogy hajtja őket a kíváncsiság és a kalandvágy, de az utazás előtt szinte megszállottan keresik az információt egy indiai úttal kapcsolatban. Azt hiszem, ezeknek az embereknek szól ez a poszt. Ha 1 napra jössz, ha fél évre ezt a papírt az orrod alá nyomják és jobb felkészülni egy címmel, amit be kell írni... még ha a végén a kutyát nem is érdekli, de ez a szép az egészben - játszani kell velük a kis játékaikat, hogy a dolgok gördülékenyen menjenek.

Az országszintű hivatalos nyelvek a hindi és az angol. Ezen belül hivatali ügyeket, adminisztrációt jellemzően angolul végzik. A lovárival nem hiszem, hogy menne bárki is bármire, bár azt mondják sok benne a szanszkrit szó. A szanszkrit mára holt nyelv és csupán vallási területen használatos. Egyébként érdekes a felvetés, meg kéne kérdezni egy nyelvtörténészt.

Szerintem, ahogy a német és az angol sem tudnak szót érteni egymással, bár rengeteg a hasonló szó, úgy volna ez ebben az esetben is... nem beszélve arról, hogy mi sem értjük a finneket :-)

Üdv, Viki

hbora 2012.02.01. 12:14:31

Szia Viki!

Köszönjük a belépési nyilatkozattal kapcsolatos,részletes infókat! Azonnal kinyomtattuk és gyakorlatozunk rajta. Itthon annyi a helyzet,hogy nagy hóval és rekord hideggel ijesztgetnek az időjósok. Jól fog esni a keralai meleg! Üdvözlettel: Bora

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.02.01. 12:20:16

@hbora:

Szívesen :-)

Mikor jöttök pontosan? Tudjátok már hol fogtok lakni? Ha van rá igényetek szeretettel ajánlom figyelmetekbe a Euromalabar túraszervező cég szolgáltatásait (ezek volnánk mi) :-)

chinnu 2012.02.01. 13:08:54

Sziasztok

Nekem is sok(k) volt a kitöltése, jól el is rontottam.. :P
Kifelé is van nyomtatvány, azt a reptéren adták, az sem sokkal könnyebb..
pl honnan a búbánatból tudjam a szálloda címét..örültem, hogy a nevét és a kerület meg tudtam jegyezni..:)

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.02.01. 13:19:45

@chinnu:

A kifelével nekem is volt gondom tavaly. Valahol írtam is erről. Tiszta hülyének nézett az officer, hogy nem tudtuk mi sem az utolsó szállásunk nevét :-)

hbora 2012.02.01. 14:29:37

@Pere Viki:
Szia Viki!
Érdeklődöm, hogy eljutott-e hozzád a levelem?
Üdv.:Bora

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.02.01. 15:27:30

@hbora:

Ajjaj, hát nem. Küldd újra, kérlek. Sajna mostanában előfordul... tegnap a férjem is küldött vmit nekem. Az elküldöttek között van neki, én meg sosem kaptam meg.

Esetleg ha nem megy újra, akkor Facebookon keresztül (ha használsz olyat) szinte biztos megkapom.

hbora 2012.02.01. 15:53:56

@Pere Viki: Szia Viki!

Nagyon örülünk, hogy érdeklődsz az utunkról. Már kb. 3 hónapja szervezzük az utat, és sajnáljuk, hogy csak most fedeztünk fel Titeket!

Már lényegében ott kellene lennünk, de sajnos egy haláleset miatt elhalasztottuk az utat, így február 24.-én leszünk Kovalamban, ahol 10 éjszakát töltünk el az Udaj Samundra Leisure Beach Hotelben.

Előtte egy 9 napos körutazáson veszünk részt ( Munnar-Thekkady-Kumarakom-Kochi-Allepey ).
Teljesen saját szervezésben oldottunk meg mindent, a körutat a a Global Vision Tours-nál rendeltük meg.

Az út végén két éjszakát töltünk Bombay városban.

Rengeteg munkát öltünk a szervezésbe, majd az újraszervezésbe ( repjegyek lemondása, újak rendelése, biztosítókkal való ügyintézés,körút átprogramozása, szállodákkal való egyeztetés, stb. ).
Most még jobban sajnáljuk, hogy csak most ismerhettünk meg Benneteket, mert biztos, hogy nagy segítségünkre lettetek volna!

Írjatok, hogy kell-e valami "hazai", mert szívesen viszünk, Jojónak nem hiányzik valami?
Írj a cégetekről, van-e honlapotok!?

Továbbra is figyelemmel kísérjük történéseiteket.

Üdvözlettel:
Bora

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.02.02. 20:14:54

Szia Bora!

Ügyesek vagytok... tudom, nem könnyű otthonról bármit is elintézni önállóan. Mint nekünk pl. az ovi... Nem igazán aknázzák ki megfelelően az Internet nyújtotta lehetőségeket.

Amit találtatok, az nagyon jól hangzik, biztosan gyönyörű lesz. Itt pedig abban a 10 napban is biztosan ki tudunk találni valami olyan programot nektek, ami még nem volt.

A honlap még nem él... nincs rá időm egyszerűen... Inkább a tárgyi feltételek megteremtésén dolgoztunk, azaz van 3 bérelhető indiai old timer autónk, illetve 3 robogónk. Vannak telefonjaink indiai SIM kártyával, melyeket szintén ügyfeleink számára tartogatunk (nem mindegy ugye, hogy 300/percért vagy 30/percért hívod a családot). Továbbá rengeteg izgalmas programajánlatunk van a városnézéstől a természetjáráson keresztül a kulturális programokon át az érintetlen Indiáig, hogy a gasztronómiai élményeket ne is említsem.

Na most gyorsan lefekszem aludni, mert itt már majdnem éjjel 1 van...

Üdv,
Viki

baphomet 2012.02.02. 21:06:38

Nyugodtan írjatok be kamu szállásokat, vagy valamit az LP-ből.

Commandante Jayasuriya 2012.02.04. 08:50:45

Kedves Viki!
Ezt most valóban komolyan gondoltad...!?
Én már sokszor jártam olyan országokban, ahol a be, és kiutazáskor néhány információt kérnek az utasoktól. Mi ezzel a bajod?
Jelenleg is, immáron sokadszor Sri Lankán tartózkodom. Az országba beutazáskor pont ugyanilyen kérdőívet kell kitölteni minden alkalommal. Még akkor is, ha hosszabb idejű tartózkodásra jogosító vízummal érkezik valaki ide. Annyi a különbség, hogy már a repülőgépen az ember kezébe nyomják az űrlapot, ami eddig az ingyenes, 30 napos tartózkodásra jogosító vízum alapjául szolgált. Eddig, mert márciustól az interneten előre kell intézni a vízumot, amiért ezek után már 20 USD illetéket kell fizetni. Kiutazáskor hasonló az eljárás, kb. 3 percet vesz igénybe.

Annak a kommentelődnek, aki nem tudja hol volt az utolsó tartózkodási helye, vagy nem tud az ország elhagyásakor egy hotelnevet beírni az űrlapra, ezúton üzenem, kevesebb bang-lassit vagy füvet kellene nyalnia. Ha pedig más a baj, akkor utazgasson Soroksáron, vagy a Budafok-Háros vonalon. Ott nem szembesül ilyen bonyolult kérdésekkel.

Pere Viki · http://indiapass.blog.hu 2012.02.04. 13:21:25

@Commandante Jayasuriya:

Szia!

Én is töltöttem már ki azelőtt is ilyesmit, nem csak Indiába jövet. Annyi vele a bajom, hogy szívesebben aludnám végig a repülőutat például, ahelyett, hogy újabb formokat töltögessek.

Ja, majd a szálláson azért még 1 C-Formot is töltsek ki, hogy mindenki tudja, hogy éppen hol tartózkodom.

Az a hozzászóló pont én voltam, aki nem tudta az utolsó lakhelyének nevét. Én aludni mentem oda 1 hónap utazás után, nem a nevéért, hanem, mert volt szabad szoba élhető áron. Drogokkal nem élek. Vicces, hogy pont a bhang lassit említed. Pont templomfesztivál van a környéken és a felvonuláson üdítőt osztogattak. Eszembe is jutott, hogy Mysore-ban figyelmeztettek, hogy vigyázni az ilyesmivel, mert drog lehet benne... elfogadtuk az üdítőt, ananászlé volt.

Plusz még az is a bajom mindezzel, hogy a hivatal is pont leszarja, hogy hol voltam utoljára, csak játsza az eszét, mert megteheti.

Azért kösz a kedves ajánlatot Soroksárral kapcsolatban :-)

Macusom 2012.02.08. 09:26:30

Szia Viki!
Szeritnem hasznos, hogy feltetted ezt az úrlapot. Annak idején, amikor Indiába utaztam, sajnos még ali-alig tudtam angolul, viszont szerettem volna elmenni. Vettem a bártorságot, szerveztem, keresgéltem. Olvastam valahol, hogy megérkezéskor ezt ki kell tölteni, tudtam, hogy nem fogom megérteni, ezért el kezdtem a nyomtatvány után keresgélni, hogy felkészülhessek. Végül az Aeroflot küldte el nekem emailban. Sok ember számára hasznos lehet. Sajnálom, hogy az előttem szóló elég negatív, én sem "nyalok füvet" , és nem akarom Soroksárt megnézni, de szeretek utazni! Köszönöm: Marika

Commandante Jayasuriya 2012.02.18. 05:08:26

@Macusom:

Kedves Marika!

Sajnálom, hogy negatívnak ítéltetett a megjegyzésem, de ettől még nem változott a véleményem.
Jómagam néhányszor kitöltöttem ezt, és ehhez hasonló kérdőíveket, azonban soha nem kezdtem el azon lamentálni, hogy azoknak mi az értelme.
Ha valaki, ahogy a posztoló Indiában, vagy más, a mienktől alaposan eltérő kulturális közegben szeretne élni, annak el kell fogadnia a játékszabályokat.( Ebben benne foglaltatik akár a követségen való várakoztatás is.)
Számukra nyilván van értelme a kérdőívesdinek, például ha más nem, akkor az, hogy néhány száz embernek munkát adnak egy hivatalban, ahol ezeket a papírokat ide-oda tologatják. Ezeknek a dolgoknak a teljes megértéséhez sok időt kell eltölteni Ázsia országaiban.

Azt én is hasznos, és jó dolognak tartom, hogy Viki alapos részletességgel közre adja a dokumentumokat, ezzel sokat segít a tájékozatlanabb utazóknak, azonban szubjektív meglátásaival néha egy kicsit misztifikálja a történéseket. Nem annyira bonyolult ügyek ezek.

Kegyednek azt ajánlom, ha valamilyen információra, vagy űrlapra van szükséged, bátran keresse meg bármelyik meglátogatandó ország nagykövetségét, vagy konzulátusát, e-mailben elküldött kérdéseire biztosan válaszolni fognak. Ma már az interneten miden információ könnyedén elérhető.

Az viszont már nem az én bajom, hogy az iróniát nem érti, de legalábbis "negatív hozzáállásnak" ítéli. ugyanis az utazáshoz, nem csak Ázsiában, de olykor még Európa egyes országaiban is nagy türelemre, és sok humorérzékre van szükség. Ezt gondolom még Viki is megerősítheti.
Ennek ellenére sok tartalmas, és élményekben gazdag utazást kívánok Sri Lankáról, ahova szintén csak kérdőív kitöltése után lehet beutazni, még akkor is, ha rendelkezik az utazó előre kiváltott, az útlevelébe bepecsételt vízummal.

zdyzs 2012.02.18. 08:56:36

@hbora: Bár tudom, hogy kibicként nem nagyon illik beleszólni, de a bombayi repjegyet és az ottani szállást nyugodtan megspórolhatjátok, Bombayban SEMMI látnivaló nincs. Olyan amiért érdemes odamenni biztosan nincs. He esetleg a repjegy miatt mentek oda, akkor is jobban jártok, ha az elutazásotokhoz legközelebb eső járattal utaztok oda Kochinból (gondolom onnan repültök)
Nem akarom Viki kenyerét sem elvenni, de a 9 napos keralai körutazás is overkill, ennyi látnivaló messze nincs ott.
Anyagi lehetőségeitektől függően érdemesebb Mumbai helyett megnézni Ellorát és Ajantát. A repjegy oda-vissa Bombayből kb 5500 rúpia a vonatjegy 2300 körül van. Egy éjszaka szállás + a túrák kb. 6-7000 rúpia (ezt meg kell kérdeznem) Sokkal jobban megéri mint Bombay, de még bármelyik keralai látványosságnál is százszor jobb.

zdyzs 2012.02.18. 09:00:47

@chinnu: Mindenkinek aki kitölti ezeket a lapokat - tök mindegy mit írtok rá. A szálloda neve is bőven elég, senki nem fog rákérdezni a pontos címére. Szóval ne parázzatok. Én eddig már több mint 10x töltöttem ki ilyeneket, soah senki nem állított meg, hogy hiányos lenne.

chinnu 2012.02.18. 09:18:12

@zdyzs: nekem inkább kifelé volt vicces gondom..nem tudtam a szálloda címét . :D és tipikus indiai módra a határőr rá akarta írni a kerületet (mert arra emlékeztem) és ő sem tudta helyesen leírni,át is húzta és üresen hagyta..
:D

chinnu 2012.02.18. 09:25:07

@Commandante Jayasuriya:
hát csak úgy tájékoztatásul közlöm, nem élek ilyen szerekkel..a hotel nevét és a kerületet is tudom, még az utcanévvel is boldogulnék talán..de érdekes módon az ottaniaknak (taxis, riksás) nehéz volt megtalálni..hm..
Lehet a hiba nem "csak" bennem volt? nekem tökéletesen megfelelt, hogy visszataláltam mindig, és a kedvesem is megtalálta. ;)

Commandante Jayasuriya 2012.02.19. 03:28:51

@chinnu:

Hát bizony nem mindenkinek feltétlenül szükséges bármilyen szert használni.
Már maga a zaj, a tömeg, az illatok, amit nevezhetnék helyenként bűznek is, a magas páratartalom, és sorolhatnám hosszan még, hogy mi minden hat bódítóan egy kevésbé tapasztalt Indiába látogatóra.

Azért egy félreértést szeretnék eloszlatni!
Én arról írtam, hogy aki a be-és kiutazási űrlapra nem tud valamilyen szállodanevet beírni, vagy nem emlékszik arra, hogy hol töltötte az utazás előtti utolsó éjszakáját, az feltehetőleg enyhe befolyásoltság alatt áll. Persze lehet, hogy ez egyszerűen csak India varázsa teszi.:)
Megjegyzem abban teljesen igazad van, hogy néha még a szomszédos utca nevét sem tudják a tuk-tukosok.

Macusom 2012.02.20. 08:14:57

@Commandante Jayasuriya: Igen, első dolgom a követség megkeresése volt, de ők nem tudtak segíteni nekem ebben a dologban. Kellemes időtöltést Sri LAnkán. Marika

कैसे हो 2012.11.23. 13:07:47

Tavaly 63 évesen nulla idegen nyelvtudással (tudom szégyen...) 1 hónapra mentem ki, hogy egy jót csavarogjak. Ezt a "rettenetes" kérdőívet pedig a vámos a reptéren szó nélkül kitöltötte nekem úgy, hogy egy liter Unicum és egy jó darab füstölt sonka volt a csomagomban, amit én nem tudtam vele közölni :) Címnek a Delhiben lévő Magyar Kulturális Intézetet adtam meg.

Borka73 2012.11.26. 14:08:20

Szia Viki!

Élő állattal kapcsolatos kérdésem lenne. Ismerősök nemrég Thaiföldre költöztek saját kutyával. Nem tudjátok véletlenül Indiában lehetséges-e élő "családtaggal" a beutazás, karantén nélkül?

Előre is köszi a választ! - Kriszta


süti beállítások módosítása