Magyar család menni lakni India

-

Írj nekünk:

indiapass[kukuc]euromalabar[pont]com

-

YoWindow.com Forecast by yr.no

Like!

Indafotó képek

Indiai Rúpia Árfolyam

Friss topikok

Olvasóink

Locations of visitors to this page

Vége az ovis tanévnek

2012.03.28. 15:42 - Pere Viki

Címkék: oktatás india óvoda johanna

Éppen a Trivandrumot és Chennait összekötő Ananthapuri Expresszen ülünk, pontosabban fekszünk. Mindenki alszik, nekem nem megy, úgyhogy a sok szervezkedés miatt kissé hanyagolt blog most kap egy kis törődést.
 

Március 3-án szombaton tartották Jojó ovijában az év utolsó szülőijét. A menetrend ugyanaz volt, mint az első és második alkalommal. Bizonyítványosztás, szülői, a gyerekek műsora.

IndiaPass: indiai ovi A 2011-2012-es év mangó csoportja


Fogadóóra

IndiaPass: indiai ovi Jojó megmutatta nekünk az osztálytermet... videó később.

IndiaPass: indiai ovi Pontgyűjtő. Jellemző, hogy pirosból és feketéből is az elsők között van Jojó.

Ezúttal sikerült jóval a megadott idő előtt megérkeznünk az ovihoz, úgyhogy a műsor előtt mehettünk is a tanár nénihez beszélgetni. Gyorsan átnéztük Jojó bizijét (majd alább kivesézzük), majd megvitattuk az egyetlen gyenge pontot, amely a "dining ettiquettes", azaz az étkezési szabályok betartása. Ez a téma már a múltban is felmerült, és még most is kissé megmosolyogtat... dining ettiquettes Indiában, ahol kézzel esznek, csámcsognak, böfögnek... jó, jó, ez az ő etikettjük, mi meg vendégek vagyunk náluk.
 

Igazából nem is az a bajuk, hogy csúnyán eszik (nem, ez inkább a mi bajunk), hanem, hogy szórakozt...
 

Little interruption: Megállt egy rendőr, vagy katona mellettem, és szerintem azt akarta, hogy kapcsoljam ki a laptopot, mert mindenki alszik a vonaton, és tök sötét van. Esküszöm nem értettem, hogy mit mond, úgyhogy feladta, írhatok tovább :-)
 

...szóval, szórakoztatja a többieket. Ezért, ha ő készen van, külön szokták ültetni. Ugyanez igaz az órákon is. Kissé túlbuzgó a kisasszony... mondjuk azért hajlamosak elfelejtkezni arról, hogy 1 évvel idősebb a többieknél, és nyilván halálra unja magát néha emiatt.
 

Újabb érthetetlen furcsaság,.. már a banánt is felvágva kell vinni... össze ne turmixoljam... esetleg egy cumisüvegbe beletöltsem? Jaaaaj, ki tudnak akasztani ezekkel a dolgokkal.

Bizonyítvány
 

A bizi felépítése ugyanolyan, mint az elmúlt 3 alkalommal volt. Elsőként a tantárgyakban való megfelelést értékelték, majd a magatartást, illetve pár mondatos szöveges értékelést is kaptunk, a harmadév történéseinek felsorolásán túl. E a kiváló, a G a jó és az F a gyenge.

IndiaPass: indiai ovi A harmadik trimeszter eredményei

Academics Osztályzat Tantárgyak
Reading small sentences E Rövid mondatok olvasása
Writing numbers E Számok írása
Writing number names E Számok nevének leírása
Clarity in pronunciation E Kiejtés tisztasága
Spoken English E Szóbeli angol
Number recognition (1-100) E Számok felismerése (1-100)
Counting numbers (1-100) E Számolás (1-100)
Hindi verbal G Szóbeli hindi
Hindi alphabet recognition G Hindi betűfelismerés
Malayalam alphabet Recognition E Malayalam betűfelismerés
General Knowledge G Általános tudás
Craft work (scissors, glue, folding) E Technika (olló, ragsztó, hajtogatás)
Free hand drawing E Szabadkézi rajz
Physical education E Testnevelés
Yoga E Jóga

Comportment Osztályzat Magatartás
Relates comfortably with peers G Jól kijön a társaival
Relates comfortably with teachers E Jól kijön a tanárokkal
Doing tasks independently E Önálló munkavégzés
Emotional maturity G Érzelmi érettség
Listens, follows directions G Követi az utasításokat
Has a positive attitude G Pozitív hozzáállás
Respect the rights of others G Tiszteli mások jogait
Dining Etiquettes F Étkezési szabályok

Szöveges értékelés
Aktív, okos, lelkes
Rendkívül segítőkész és barátságos a többiekkel szemben
Indulatainak kontrollálásán javítania kell
Étkezés közbeni magatartásán változtatnia kell

Csoportos szülői
 

Mindenkivel nagyon elégedettek az iskolában, sokat fejlődtek a gyerekek. Most ott tartanak, hogy 2-4 betűs szavakból álló mondatokat olvasnak fel egy kis mesekönyvből, amely másolatát mindenki megkapta. A lelkünkre kötötték, hogy a 2 hónapos szünetben gyakoroljunk, mert különben nehéz lesz az év eleje.

IndiaPass: indiai ovi Felolvasás a Sam the Fat Cat c. könyvecskéből.

Beszélt az igazgatónő a következő évről. Hát, nagycsoportos legyen a talpán, aki ezt végigcsinálja... Rendesen teszteket iratnak velük, matekból, nyelvből, illetve a leadott tudásanyagból. Persze nem olyan rossz dolog ez, hiszen nem osztályzás végett íratják a teszteket, hanem hogy felkészítsék őket a már általános iskolákban is jellemző taposómalomra (amiben még mindig nem vagyok biztos, hogy szeretném, ha a gyerekem részt venne...). Végül is a kis pénteki show and tell prezentációk sem okoztak gondot a gyerekeknek, lehet, hogy ez a játékos tesztírás is jól sül el a végén.

IndiaPass: indiai ovi A nagycsoportosok tesztlapjai

Kiderült végre, hogy hová költözik az ovi... hál' Istennek 700 méterre a jelenlegi helyszíntől... nagy kő esett le a szívemről, mert így nem kell újra kutatni a megfelelő intézmény után.

Műsor
 

A műsor elején megint dalokat adtak elő a gyerekek a 3 tanult nyelven. Jó volt hallani azokat a kis énekeket, amiket Jojó hetek óta dudorászik, gyakorol otthon. Persze a műsor közben "szétültették" a mellette álló kisfiút és őt. Röhögtek és hülyéskedtek a kis huncutok.

IndiaPass: indiai ovi Szétültették őket

A dalok után a kapott olvasókönyvből minden gyermek felolvasott 1-2 mondatot a szülők előtt. Ügyesek voltak ám.
 

Ezennel tehát vége a tanévnek. A fennmaradó időben az úgynevezett Annual Day-re fognak készülni a gyerekek, ami egy évzáró műsor lesz. Nagy szerencsénkre március 31-én délután kerül megrendezésre, mi meg április 1-én hajnal 5-kor repülünk haza. Ennek értelmében az eseményről a tudósítás már Magyarországról fog történni.

Jók legyetek!

 

 

 

 

Előző bejegyzés                                                                 Következő bejegyzés

· 6 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://indiapass.blog.hu/api/trackback/id/tr754345979

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Indiai oktatás újratöltve avagy vizsgaidöszak az oviban 2012.08.21. 08:01:07

A tanév első bizonyítványosztásán felbuzdulva szokás szerint híreket mondunk gyermekünk boldogulásáról az indiai oviban. Vidámság Idén júniusban kislányom megkezdte a nagycsoportot az indiai óvodában. Pont jól jött ki a lépés...

Trackback: Indiai óvodai élet – Farsang, karácsonyi műsor és szülői 2012.08.20. 14:14:54

Az év végére eléggé besűrűsödtek az óvodai teendők és programok. Voltak "tanulmányi" versenyek, farsang, karácsonyi műsor és szülői értekezlet bizonyítványosztással. Tanulmányi versenyek Kb két hete hozta Jojó az értesítést a versenyekről, mely a k...

Trackback: Az én fehér kislányom az indiai oviban 4. - Az első bizonyítvány és Dzsoáná Pír 2012.08.20. 14:13:40

Indiai óvodai tapasztalatainkról szóló sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, mely az első szülői értekezletről, az első bizonyítványról szól, illetve arról, hogy hogyan lett Pere Johannából Dzsoáná Pír :-) Ha lemaradtál az előzményekről itt megtalálod ...

Trackback: Az én fehér kislányom az indiai oviban 3. – Óvodai élet 2012.08.20. 14:12:09

Indiai óvodai élménybeszámolónk harmadik részéhez értünk. Ígéretemhez híven a napirendről, a tantárgyakról olvashattok ma.   A mangó csoport   Napirend   Az óvoda 9:30-tól 15:00-ig tart. A pontosság sose volt az erősségünk, még akkor...

Trackback: Az én fehér kislányom az indiai oviban 2. - Megtaláltuk a tökéleteset 2012.08.20. 14:10:33

Indiai óvodai élménybeszámolónk folytatása következik.   Ott hagytam abba az előző részt, hogy tanácstalanul és elkeseredve álltam ott, hogy most akkor mégis hova fog járni a gyerekem oviba. Én azt az ovit AKAROM, amelyiket előre kinéztem Jojónak. Az...

Trackback: Az én fehér kislányom az indiai oviban 1. 2012.08.20. 14:07:44

Szeretnék most nektek az indiai óvodai élményeinkről mesélni.    Suli után hazafelé - Hampi 2010    Ahogy arról még Magyarországról írtam valamikor májusban itt már otthonról kiválasztottunk egy szimpatikusnak ígérkező óvodát. Ideérkezé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása